Németh Szabolcs

Tarol a Heroes V

Ahogy azt várni lehetett, tarol a Heroes of Might and Magic V a határokon túl, ahol már május 19-e óta dobozolják a játékot.

A fejlesztők sok mindent elvettek a régi Heroesből, de nagyon sok helyen olyan plusz dolgokat építettek be a programba, hogy aki tesztelte a játékot, az 85-90% alatt nem értékelte azt. A minőségnek meg is lett az eredménye. Angliában az első héten az élre ugrott a nagynevű sorozat legújabb része, sőt miután május 20-a után összegezték az eladott példányszámokat, a játék bekerült a bestsellerek közé.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Mit is lehet erre mondani? Ami jó, azt sokan választják - ami a legjobb, azt még többen.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fleezeum #9
    nincs meg vkinek a magyar verzió???????
  • psishock #8
    Tinman:
    alapvetően a 3d-s megvalósítással nem lenne gond de gyenge minőségûek a textúrák a modelleken (majdnem warcraft 3 szint, jó persze itt azért vannak shaderek is stb), azért nagyszerû, kidolgozott textúrákkal vinni lehetett volna a grafikai minőséget rendesen felfelé. A 2ds kidolgozással se voltam azért megelégedve... inkább rajzfilmszerûnek tünnek mintsem olyan "mûvészi festményeknek" mind az előző részekben. A wilágtérképnél én egy beállított kameraállást preferáltam volna a forgatható helyett (hmmm igaz ami igaz itt ezzel is be lehet állítani egy nice szöget és úgy jáccani, és így aki forgatgatni szeret az se marad élvezet nélkül...). Mondjuk a a grafról kb ennyi ha kegyetlen erős kritikát kellene írnom róla, a helyzet az a másik oldalról ez a gamma a gyengébb gépeken is szépen elfut, valószínûleg ha nagyon megfeszítették volna akkor sok ember nem vette volna meg az igények miatt.

    :D Nem kövezlek meg mert a 4s volt a kedvencem, de sztem mindegyik résznek megvolt a sajátos világa és a pozitív és a negatív tulajdonságai, és nem feltétlenül kapcsolódnak szorosan egymáshoz. Az alapötlet ugyanaz volt az 1-5 ig de pl a 4s nél próbáltak kicsit kitérni a mexokott fölállásból, kerékvágásból. Ez persze valakinek tetszhet, de valakinek nem, ez mindíg benne van a pakliban egy-egy folytatás elkészítésénél.
  • Tinman #7
    A 3d-s megvalósítás ebbe a sorozatba qrvára nem kellett. Csatáknál, városoknál még ok, de világtérképen teljesen felesleges volt.
    Az építési fa nekem sem jött be.

    A játék jó, de szvsz sem olyan jó mint a 3. rész és kövezzetek meg, de nekem a 4. rész is nagyon bejött.
  • Mentoloshurkaka #6
    hát nem tudom szerintem nem lett nagy szám, a 3 még mindig üt mindent
  • Werewolf #5
    építési fa tényleg mega gáz.. de be lelhet jobb alul kapcsolni a teljes lista mutatását h lássad mihez mi megy..

    kben jó játék, csak hiányzik belőle az ami még az 1-2-3ban megvolt.. az a páratlan hangulat.. a grafika meg hiába 3d, többet vártam tőle..

    és miért nincs saját ikonja a csatában a szörny várakoztatásának??
  • psishock #4
    a legnagyobb gas az építés "tree". Szörnyû a grafikai megoldása (valami szánalmas ikonok) és nincs módja hogy megtudjam, hogy mihez mit kell hogy építsek. Amúgy a többi naccerû és élvezetes ^_^, jól eltalálták ezt a részt is mind a többi 4@. A necro még mindíg rules és az, hogy mostmár sceleton archereket is lehet éleszteni az valami pusztító (6k-8k) egy jól elnyúló party után. A vámpírokhoz mégkönnyebb hozzájutni, és funkcióba nem sokat változtak, nem szokásuk meghalni halni ^_^. A többi egység nem is kell, ezek bőven elegek a taroláshoz... de akinek nem elég ott a többi értékes egység is. Ja, még ami rules, hogy minden csata elején van startból "tactics", azaz fel lehet cserélgetni az egységek állását, és egy nagyszerû erőlelépés, hogy nem "kell" minden egységet a csatába küldeni! Pl, ha egyszerûen egy csomó ranged monster ellen verexünk, akkor nyugodtan kivehetjük a gyönge archereket, és bepakkolhatjuk a brutál melee egységeket ^_^. Yeah, ezek még csak a kezdet, egy csomó érdekes dolgot fogok még benne találni 4 sure, kezdve a nagyszerû skillektől egészen az artifactokig.... btw az artifactoknál egy csomó olyan darabbal találkoztam aminen "neve" ugyan volt, de semmi funkciója. Ez valami bug lehet vagy feature, és faj/hőstipusra vannak korlátozva?
  • shusaku #3
    borzalom
  • ebertek #2
    7.1-es hanggal nem megy.. Vissza kell raknom 5.1-re, különben minden néma. GRrrrr.
  • sweech #1