Móricz Krisztián

Need for Speed: Most Wanted hang­rend­szer

Sokak által ismert tény, hogy a Need for Speed: Most Wanted hangmérnöke nem más, mint a most 35 éves Charles Deenen. Aki ellátogat a hivatalos oldalra, az most arról olvashat, hogy milyen módszerrel rögzítik a játékhoz felhasznált kipufogó és motorhangokat, valamint az élethű törési effekteket.

A szakember neve ismerős lehet már a játékvilágból, hiszen részt vett a Descent, a Baldours Gate és a Fallout című játék fejlesztésében is. Ezt követően eltelt néhány év, majd Charles barátunknak megcsörrent a telefonja, és egy visszautasíthatatlan ajánlattal az Electronic Arts NFS fejlesztői közé invitálták.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Szakértelme egészen egyedülálló, amelyet mostanában remekül kamatoztat az NFS-szériában. Szüksége is van a tapasztalataira, hiszen nem egyszerű a nagyteljesítményű gépcsodák motorhangjait élethűen visszaadni úgy, hogy közben alkalmazkodni kell a különböző viszonyokhoz. Hiszen nem mindenkinek van otthonában 5.1-es hangrendszerrel. Így a kihívás még nagyobb. Mr. Deenen azonban a maga köré szervezett csapatával addig nem nyugszik, amíg minden igényt kielégítő hangeffektekkel nem gazdagítja a játékot. Ehhez több programozó és hangmérnökök hada áll rendelkezésére. A munkáját több esetben is elismerték már, nem véletlenül sorakoznak otthonában a különböző díjak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A felvételeknél és az effektezési munkáknál a legapróbb részletekre is odafigyelnek. Nem mindegy például, hogy milyen nézetből játszunk, és így mit hallunk autónk kipufogójából vagy váltójából. Természetesen egyetlen felvétel rögzítéséhez is többféle technikát alkalmaznak. A Most Wanted esetében a különféle tuningkészleteknek is eltérő hangjuk lesz. A mellékelt képek a hivatalos oldalról származnak, amelyeken a felvételek készítésének technikáját követhetjük figyelemmel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • benkoszabi #39
    sziasztok. szeretném megosztani veletek a véleményem, vagyis inkább kifejteni, hogy miylen is szerintem a jó need for speed. nekem amugy a msot wanted jobban bejött, mint a carbon....lássuk miért...
    szeretnék egy oylan nfs-t, amiben vannak rendőrök, mert az üldözések kurva izgalmasak, ugy érezném magam, mint a tolvajtempóban...legyenek benne izomautók....hiszen csinálhatnék gt500as shelbyt...de vissza a lényeghez....legye benne törés, hisz ugy nagyobb a kockázat, aztán legyen a játék szimulátor jellegű, nappal játszodjon, legyen egyszerű oylan szempontbol, hogy ne legyenek oylan hülye módok mint a carbonban, hogy társaink is vannak, sztem az gagyi:S
    és nem tom hogy került a carbonba, de nekem a HUD kifejezetten undirito volt:S - könyörgöm, ha már csinálok magamnak egy HEMI-t, akkor naná hogy "mutatós" kilóméterorát szeretnék, nem pedig digitálisat, egyszóval én egy most wanted és az uj Pro street
    köszönöm!!
  • M0rph3u5 #38
    street racing syndicate még mindig veri az nfs-eket...
  • loga #37
    Lehet, hogy most újat mondok neked de fogod a dobozt és a két kis kezeddel szépen óvatosan kinyitod.
    Szólj, ha sikerűlt.
  • feri22 #36
    A BONUS DVD egy film a játékról. DVD lejátszó prg pl:PowerDVD kell hozzá vagy próbáld asztali DVD-n nézni...
  • Vans #35
    Ja és mik vannak a bónusz dvd-én?














  • Vans #34
    Daemon Toolssal probáltad
  • Cunami1986 #33
    Segítsetek a bónusz Dvd-t nem tudom megnyitni semmivel mivel kell
  • waddafaq #32
    Most Wanted rakás sz*r bocs,ha ezzel most megsértek valakit,de én is nagy underground meg minden rajongó voltam és ma jáccok a Most wanted demóval és azt se tudtam mi van annyira le van butítva az egész... semmi játékélmény nem maradt benne sajna és a grafika is ratyi szerintem az underground 2 től jobbat nem fognak tudni csinálni....de biztos ezzel is fook jáccani csak gondoltam kérdezősködök mi a faq van,hogy nektek mi a vélemény???
    Nah Cyao...
  • XerPY #31
    A most wanted az nagyon jó lesz!!!
    Végre rendőrök...
  • Darkterror #30
    A régik jók voltak inkább azokat kéne fejleszteni!