Hörcsöki Szabolcs

Agatha Christie végre a képernyőn

A krimi etalonjának számító Christie ihlette kalandjáték, az And Then There Were None ősszel kerül a boltokba.

Az AWE Games gondolt egyet és bizony Agatha Christie művét dolgozza fel kalandjáték formájában, amely magyarul a Tíz kicsi néger címen vált ismertté. Ha valaki nem ismerné a művet: egy világtól elzárt házba tíz különböző típusú embert hív össze egy ismeretlen vendéglátó, majd egyiket a másik után módszeresen elteszi láb alól. A tíz közül az egyik gyilkos.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Meglehetősen nehéz egy ekkora világsikerből hasonlóan népszerű játékot készíteni. A Vidámszínpad például jelenleg is játssza a műből készült színházi darabot, Benedek Miklós zseniális Wargrave bírós alakításával. Ráadásul a kalandjátékok kultusza (sajnos) rég leáldozott, úgyhogy az AWE-nak alaposan fel kell kötnie a gatyát, ha méltó akar lenni Agatha Christie életművéhez, és persze az idei trendeknek és elvárásoknak is meg akar felelni. Azt ráadásul tudni kell róluk, hogy eddig gyakorlatilag csak konzolra fejlesztettek, de az Adventure Games teljes válszélességgel támogatja őket, hátha lesz belőle valami.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zsolesz155 #10
    Please ha valaki talált az Agatha Christie Murder of the Orient Express-hez magyarosítás az irja le ide, vagy küldje el a [email protected] címre!
    köszi
  • Tomcom #9
    Látogassátok meg ezt a kalandfan oldalt, amit nemrégen idítottunk, mert észrevettük, hogy bizony az ilyenkből nagyon kevés van Magyarországon:
    http://adventuregames.uw.hu
  • Pukkár #8
    Én nagyon várom, szeretem az ilyen stílusú játékokat. Remélem lesz hozzá magyarosítás, mert sajnos az ilyen játékokat jó ha megérti az ember és az angol tudásom még nem vmi jó...:( Ezért akadtam meg a CSI:Miami ban is.

    KOKIKO: mért pénzpazarlás? Valakinek ez tetszik. kész. én meg egy lövöldözős játékot (pl Sar Andreas (nem elírtam)) nem vennék meg. és különben is. Ki mondta hogy megveszem??
  • Testudolius #7
    Nos ez azért talán kicsit erős:
    "Ráadásul a kalandjátékok kultusza (sajnos) rég leáldozott"
    Nem kell elásni a kalandjátékokat főleg a remek Syberia I., II., a Silver earring vagy a Still Life után.
    Én ebben is reménykedem, bár az ismert story miatt elég sokat veszthet az értékéből.
  • KOKIKO #6
    nekem nem jönnek be az ilyen jatekok ,sőt szerintem meg csak pénz pazarlás ha megveszik
  • winnie #5
    lol. megkaptad béta tesztre, vagy mi?:)
  • intrex #4
    battlefront: értem, pedig azt hittem hogy nagy szám.
  • Battlefront #3
    ez a játék nem egy nagy szám
  • intrex #2
    Imádom az ilyen játékokat, nagyon várom!
    És ahogy a cikk is említi, sajnos egyre kevesebb ilyen jellegű játék jelenik meg, és egyre több a buta ölj-meg-mindenkit stílusú futószalag-játék. Persze van köztük néhány kiváló darab is. A filmgyártásban ugyanez van, eltűntek az igazán érdekes, izgalmas filmek, manapság a látványra és az USA-hazaszeretetre építenek.
  • winnie #1
    "Meglehetősen nehéz egy ekkora világsikerből (a Vidámszínpad például jelenleg is játssza a műből készült színházi darabot, Benedek Miklós zseniális Wargrave-bírós alakításával)."

    ?? elszaladt a mondat második fele:)