Hörcsöki Szabolcs

Papíralapú szerepjáték a City of Heroesból

A számítógépes játékok világában meglehetősen ritka, hogy egy játék kiadása után, mondhatni utólag készül belőle papíralapú szerepjáték.

A kiadók ezt többnyire fordítva szokták csinálni, egy-egy nagyobb szerepjáték sikerén felbuzdulva készül el annak digitalizált változata. A City of Heroes azonban olyan népszerűségre tett szert Észak-Amerikában, hogy a fejlesztő NCSoft máris eladta a papírosítás jogát az Eden Studiosnak.

Klikk ide! Klikk ide!

A meglepő hírt a fejlesztők három dologgal magyarázzák: a játék vezető grafikusa, Jack Emmert is ebben az iparágban, azaz a tradicionális szerepjátékok világában kezdte karrierjét. A második okként az Eden Studiosszal való kiváló együttműködést jelölték meg (Az Eden Studios csinált pl. a Buffy the Vampire Slayerből is szerepjátékot), s a harmadik ok persze játék hallatlan nagy népszerűsége.

Bizonyára mindenki számára emlékezetes, hogy a Marvel csúnyán beperelte a fejlesztőket, amiért azok a Marvel világhoz nagyon erősen hasonlító szuperhősöket pakoltak a programba. A perből persze nem lett érdemi jogi lépés, arra pedig kiváló volt, hogy azokhoz is eljusson a játék híre, akik életükben nem hallottak még a MMORPG-programokról. Mindenesetre az elmúlt hónapok eseményei jól mutatják, mennyire átütő sikerű lehet egy jól eltalált online szerepjáték, így várhatóan a piac is követni fogja az eseményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!