Demkó Zsolt

Sherlock Holmes: The Silver Earring szeptemberben

A Digital Jesters elkészítette a Sherlock Holmes: The Silver Earring című kalandjátékának hivatalos honlapját, ahol vadonatúj képeket és információkat is találhatunk.

A játék fejlesztője az ukrán Frogwares, akik a 2002-es The Mystery of the Mummyt és a 2003 szeptemberi megjelenésű Journey to the Center of the Earth-öt (Utazás a Föld középpontjába) készítették, szóval van gyakorlatuk kalandjáték téren. Jelenlegi fejlesztésük 2 tagból áll: az egyik az Around the world in 80 days (azaz: 80 nap alatt a Föld körül) a másik pedig cikkünk tárgya, a Sherlock Holmes: The Silver Earring.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Miután képet kaphattatok a játék körülményeiről, lássuk mi forr az üstben. A történet nem egy könyvalakban is kiadott Sherlock Holmes történeten alapul, de egyes részletek ismerősek lesznek majd "valahonnan". A nyomozást Holmest és segítőjét, Dr Watsont irányítva kell végezni egy grafikailag gyönyörűen megalkotott környezetben. Rengeteg apró információt gyűjthetünk össze a jelenlévőkről és kapcsolataikról, ezek szinte mind hasznosak lesznek a rejtély megoldásában. A történet arról szól, hogy Holmes és dr. Watson 1897 májusában ellátogatnak Sir Melvyn Bromsby iparmágnás estélyére, melyet a lányának rendezett, mivel most érkezett vissza Angliába. Este 11 órakkor Sir Brombsy összeesik, és egy sötétvörös folt jelenik meg a szmokingján a szíve felett. A tömeg pánikol, a lány pedig odafut haldokló apjához. Holmes úgy dönt, hogy nem várja meg amíg a rendőrség odaér, a vizsgálat elkezdődik. Sir Brombsy miért aggódott az este folyamán? Lavina Brombsy, a szeretett lány tényleg olyan ártatlan? Ki és miért akarta megölni Sir Brombsyt? Majd kiderül...

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék zenei hátterét Nicolo Paganini és Felix Mendelssohn alkotásaiból válogatják, így ezzel is igazodik majd a kor hangulatához. Stílusát tekintve a játék egy "point and click" kalandjáték lesz. Minden szakasz végén mini-játékok lesznek, melyek segítik rendszerezni az eddig megszerzett információkat. Öt részletesen kidolgozott pálya, összesen 40 helyszín, köztük a Baker Street 221B várja a kalandvágyókat. A programot előreláthatólag 2004. szeptember 3-án adják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bestGP #16
    vki nemtudna nekem végigjátszást linkeln?
  • ibrik #15
    Most jártam éppen a T...oban, és az újságos részben láttam, hogy a mostani PC ...uhoz adott ajándék teljes játék a Sherlock Holmes: The Silver Earring.
  • szeleb #14
    Ezaz hogy neo meg Freddy vs Jason nem tudják értékelni ezeket a fajta játékokat mivel túl hülyék ahhoz hogy gondolkodjanak valamennyit. Nem sértés képpen szántam de ez igy van és akkot basszázok el a pénzetek és vegyetek ATI radeon 9600XT-t sokezer forintért hogy játszatok a Doom3-mal ami egy rakás szar mikor egy ilyennel 100x jobban el lehet szórakázni. És nem azt mondom hogy csak a kalandjátékok a királyak és más nem mert én is szeretek lövöldözni meg én is szeretem ha egy játéknak szép a grafikája de csak az igényesebb fajtákat.Hagyjuk már a Doom3-at meg Far Cry-t, Neo pedig nagyon okos hogy leszarja a történetet mivel ez a lényeg, sztem azér játszik végig valaki egy játékot hogy megtudja a történet egészét nem azért hogy leöljön 1500 embert.Max Pain 1-2 na arra azt mondom hogy igen...meg Mafia nagyon jó történetük van és a játék is jó és a kalandjátékok is lehetnek jók sőt jobbak mint ezek a cuccok.
  • dreamlite #13
    Sziasztok!

    MAGYARNYELVŰ VÉGIGJÁTSZÁS a PC Life Magazinon, részletes szöveggel és képekkel. végigjátszás

    Sok sikert és jó játékot! :-)
  • ACE #12
    Na megjelent! Magyarítás mikor lesz? :D
  • Slayerboy #11
    Hm... egész szép grafika!Én is próbálok egy demot!
  • hali #10
    kijött
  • hen-tes #9
    hi
    leszedtem a demot
    rákattintok és semmi nem történik : |(mármint az install file-ra)
  • Sil3nt #8
    sajnos igaz hogy fps mennek amiben szinte csak lövöldözni kell....nade ez a játék remélem megmutatja hgy igényes grafikával és zenével megáldott gondolkodo játék lesz. trailerje teljesen ott van, gép alig kell hozzá, kicsi angol tudás...aki kicsit is szeretne gondolkdoni annak ez felüdülés lesz
  • N.E.O.!!! #7
    Hát szerintem az emberek nagy része jobban szereti az ész nélküli hentelős játékokat, mint hogy használnia kéne az agyát(kivéve persze a startégiánál). Ezért nincs is esélye az ilyen programoknak a piacon a Far Cry féle csilivili FPS-ek meg TPS-ek mellett. Nahh mindegy... A topic halott.