Gyurkity Péter

PC-ről másolhatunk játékokat a Steam Deck-re

A Valve ezzel újít, időt és pénzt spórolva meg a felesleges letöltések kiiktatásán.

A Steam kapcsán alig néhány héttel ezelőtt írtunk arról, hogy új játékok százait villantotta fel a Valve platformja, a cég azonban azóta sem pihent babérjain, így folytatódott a Steam saját szoftverének további fejlesztése. Ennek legújabb változata vált most elérhetővé, egy érdekes újítással.

A jól ismert hivatalos portálon közzétett friss bejegyzésben arról olvashatunk, hogy a cég a bétaverzióban elérhetővé teszi a különböző eszközök közötti másolásokat, amivel megspórolhatjuk a duplikált, ismételt letöltéseket, bár a funkció néhány komoly korlátozással bukkan csak fel. Innentől kezdve tehát nem lesz szükség a már meglévő játékok újbóli beszerzésére, hiszen ezeket a PC-ről viszonylag egyszerűen és gyorsan átmásolhatjuk egy másik konfigurációra, illetve a Steam Deck tárolójára, a cég állítása szerint pedig az újabb gépeken akár 100 Mbps-os sebességet is elérhetünk. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a funkció egyelőre kizárólag a béta alatt elérhető, ez csak a későbbiekben jelenik meg a stabil változaton.

A fent említett megkötések között szerepel az asztali kliens (szoftver) futtatásának igénye, vagyis a másolást kizárólag PC-ről indíthatjuk el. Természetesen a bétateszt regisztrált tagjai számára elérhető csak a manőver, viszont számukra nagy könnyítést jelent, hogy az egyes játékokat nemcsak saját készülékeink között másolhatjuk szabadon, ezeket ugyanis barátaink, valamint a helyi hálózaton lévő bármilyen Steam-készülék tárolójára is továbbíthatjuk. A művelet alatt nem indíthatunk el újabb letöltést, ezt tehát szintén szem előtt kell tartanunk a későbbiekben.

Az még nem világos, hogy a fenti opció mikor jelenik meg a stabil változatban, ehhez nyilván a meglévő hibák és problémák kiszűrésére lesz szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    "az újabb gépeken akár 100 Mbps-os sebességet is elérhetünk"
    Több kérséem is lenne ezzel kapcsolatban, de inkább hagyjuk :D