Gyurkity Péter

Mobilra jön az Age of Empires

A harmadik próbálkozás már jóval közelebb lesz az eredeti PC-s változathoz.

A Microsoft népszerű sorozata ezekben a napokban ünnepli negyedszázados fennállását, ezzel kapcsolatban legutóbb az Age of Empires 4 fontosabb részleteiről és jellemzőiről számoltunk be. Most a cég jelezte, hogy a konzolok és a mobilos kütyük is terítéken vannak, ez utóbbi kapcsán pedig valódi portra számíthatunk.

A hivatalos oldalon közzétett részletes bejegyzésben arról olvashatunk, hogy az Xbox-konzolokon január végén fut be az Age of Empires II: Definitive Edition, amelyet némileg később az Age of Empires IV követ majd a sorban. Eközben azonban megérkezik az Age of Empires IV: Anniversary Edition is, amely a mali és oszmán civilizációt hozza el nekünk, mégpedig ingyen, amennyiben az eredeti játékot már korábban beszereztük. A hordozható kütyükkel rendelkező felhasználók számára még ennél is fontosabb, hogy ismét ezen szegmens meghódításával próbálkoznak meg, mégpedig egy, a korábbiaknál jobb megoldással.


A Microsoft annak idején, 7 évvel ezelőtt, mutatta be az Age of Empires: Castle Siege névre keresztelt játékot, amely az androidos és iOS-készülékeken jelent meg, jóval egyszerűbb kivitelben. Ezt később az Age of Empires: World Domination követte a sorban, viszont a népszerűség elmaradt, így végül mindkét cím további fejlesztését leállították. Most ismét megpróbálkoznak a területre való betöréssel, mégpedig a World’s Edge fejlesztői stúdió révén, amely már dolgozik a friss megoldáson. Erről egyelőre egy rövid teaser videót közöltek, így a további részleteket még nem ismerjük.

Ezen további részleteket nyilván később közlik majd, a fejleményekről mi is beszámolunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!