Gyurkity Péter

Korlátozás nélkül elérhető a Steam Deck

Megszűntek az utánpótlási és szállítási gondok, a kézikonzol mindenki számára beszerezhető.

A Valve érdekes megoldása számos alkalommal szerepelt híreinkben, legutóbb például arról írtunk, hogy már 5 ezer játékot támogat a Deck, viszont a megrendelés továbbra is csak előjegyzés esetén volt lehetséges. A cég most végre megszüntette az eredeti rendszert, feloldva majdnem minden korábbi korlátozást.

Az illetékesek a hivatalos oldalon közölték, hogy mostantól kezdve mindenféle limitáció nélkül megvásárolható a Deck, valamint annak dokkolója, amely szintén komoly érdeklődésre számíthat a felhasználók részéről, hiszen a kereslet ezen kiegészítő iránt is erősnek mutatkozott. Mindezt annak ellenére sikerült megvalósítani, hogy az előjegyzések, a lefoglalások száma folyamatosan emelkedett, viszont eközben el tudták érni a gyártás volumenének komolyabb mértékű növelését, valamint a logisztikai problémák visszaszorítását. Mindenképpen érdemes azonban megjegyezni, hogy a mostani bejelentés nem minden régióra vonatkozik, a kereslet terén bekövetkező újabb nagy ugrás pedig visszalökheti a terméket a korábbi fázisba.


A vállalat eredetileg egy 5 dolláros előjegyzés esetén engedélyezte csak a készülék megrendelését, mivel rögtön a hivatalos bejelentést követően komoly várólista jött össze. Mindez persze éppen a lehető legrosszabb időpontban, a pandémia (és a megugró kereslet) alatti periódusban következett be, vagyis a beszállítói csatornák aktuális állapota nem tette lehetővé a helyzet gyors javulását. A készlethiány fokozatos enyhülése mostanra engedélyezte az enyhítést, amelynek révén mi is viszonylag egyszerűen leadhatjuk rendelésünket a hivatalos oldalon.

Az illetékesek további szoftveres frissítéseket ígérnek, emellett pedig az első szervizek elindulását is jelezték, amelyeket postai úton érhetünk el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)