Gyurkity Péter

Év végéig szállítják ki a Deck-konzolokat

Ezt ígéri a Valve, legalábbis azoknak, akik már leadták vagy most adják le előrendelésüket.

A Steam Deck igencsak népszerűnek bizonyult az utóbbi hónapokban, a Valve nem is tudta kielégíteni a felhasználói igényeket, bár az elmúlt hetekben némileg javult a helyzet, hiszen sikerült felpörgetni a konzol gyártását. A kiszállítás még késik, azonban az év végéig minden meglévő előrendelést teljesítenének.

A cég szokás szerint ismét egy rövid Twitter-bejegyzésben közölte a friss fejleményeket, amelyek abszolút pozitívak a felhasználók számára. Kiderült, hogy minden meglévő, valamint most leadott előrendelést szeretnének kielégíteni még az év végéig, bár a harmadik negyedéves intervallumból sokan átcsúszhatnak az utolsó periódusra. Természetesen azok, akik csak most jelzik igényüket, mindenképpen a negyedik negyedévben, jó eséllyel az év legvégén, vagyis az ünnepi időszakban számíthatnak csak a kiszállításra, viszont amint ez a kategória is megtelik, a többiek már csak 2023 első periódusába kerülhetnek be, vagyis meg kell várniuk az új évet a kézhezvételre.

A fenti hír mindenképpen kedvező, hiszen a készlethiány és a hatalmas érdeklődés eddig komoly csúszásokat idézett elő a leszállításban. Úgy tűnik, hogy az utóbbi hetekben valóban sikerült javítani a helyzeten és jóval több példányt legyártani, viszont a korábbi igények kielégítése még hónapokat vesz majd igénybe, miközben a Deck továbbra is a Valve legnépszerűbb termékének számít, az első helyet kaparintva meg a házon belüli rangsorban. Azok, akik karácsonyra szeretnék megkapni saját példányukat, ezekben a napokban adhatják le előrendelésüket, utána pedig reménykedhetnek abban, hogy az elkövetkező hónapokban nem romlik majd a helyzet.

A hiány ezen a téren a jövő év elején enyhülhet majd, bár egyes területeken már most érzékelhető a fokozatos javulás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!