Ötvös Tibor

Ennyi fogyott: Tomb Raider és Deus Ex

A tulajdonos váltás hírére igazán érdekes adatok kezdtek el megjelenni a Square Enix játékairól.

A nap híre kétségtelenül az, hogy a Square Enix számos csapatától és sorozatától is megválik. Az új tulajdonos pedig valószínű lát majd fantáziát az olyan szériákban, mint a Kane & Lynch vagy a Legacy of Kain. Az üzlet bejelentése után pedig pár órával már igazán érdekes infók láttak napvilágot a svéd Embracer Grouphoz került címekkel kapcsolatban.

Eddig nem volt kommunikálva például, hogy mennyi is fogyott a nagyobb címekből, de ma végre megtudhattuk. Bár a korábbi kommunikáció alapján azt gondoltuk, hogy megbukott a modern Tomb Raider trilógia, ám ezekből összesen 38 millió példányt adtak el. További 50 millió kelt el a korábbi részekből. Ugyanilyen jó számokat produkált a szintén mellőzött Deus Ex, melynek a két új része (ez készült csak a Square Enix logója alatt) 12 millió példányban kelt el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    14, 11, 9 millió. ezek volt a TR-trilógia eladási számai. szerintem ez nem új információ, bár tény, hogy ez multi-platform adat, és önmagában nem jelent semmit, ha nem tudjuk a fejlesztési költségeket. az viszont biztos, hogy annak a generációnak, amelyik az eredetin nőtt fel, nem jöttek ezek be. és ezt lehet akár bukásnak is nevezni.
    a deus ex ezzel szemben eléggé hű lett szellemiségében az eredetihez, viszont a TR-hez képest rétegjáték, így eleve nem volt várható gigaeladás.