Gyurkity Péter

A Game Pass is megjelenhet a Steam platformján

A Valve kész az együttműködésre, szerintük ez mindkét félnek hasznos lenne.

A Microsoft előfizetéses szolgáltatása meglehetősen népszerűnek bizonyult, nemrég ennek kapcsán arról írtunk, hogy a redmondi cég a PC-s játékokat emeli ki, miközben az is kiderült, hogy a Sony a a Game Pass ellenfelét készíti elő. Most a Valve jelezte, hogy ők nincsenek az együttműködés gondolata ellen.

A PC Gamer oldalán jelent meg a hosszabb interjú, amelyben a Valve társalapítója és jelenlegi első embere, Gabe Newell, beszélt a Microsofttal folytatandó esetleges együttműködésről. Ennek során elmondta, hogy ők nem gondolkodnak egy rivális szolgáltatás létrehozásán, ennek szükségességét ugyanis nem látják, viszont ehelyett készen állnak a közös munkára, amihez csak a Microsoft hajlandósága hiányzik. Amennyiben pozitív visszhangra találnak, a PC Game Pass a Windows 11 és Windows 10 alatt futó Microsoft Store után a Steam platformján is megjelenne, bár az még egyelőre nem világos, hogy ez mikor és milyen formában valósulna meg.

A kijelentés mindenképpen érdekes, mivel a redmondi cég ajánlata kifejezetten népszerűnek bizonyult, januárban például azt árulták el, hogy már több mint 25 millió regisztrált taggal rendelkeznek. Innentől kezdve már csak az a nagy kérdés, hogy a vállalat miként képzeli el a további növekedést, az ahhoz vezető lépéseket, és bár a Steammel való esetleges együttműködésről eddig az ő részükről nem hallottunk, egy ilyen lépés logikusnak tűnik, tekintettel a hasonló profilra és a Valve platformjának jóval nagyobb táborára. Az biztosnak tűnik, hogy egy Steam Pass belátható időn belül nem bukkan majd fel, mint ahogy azt is érdemes megjegyezni, hogy hasonló lépésre volt már példa, hiszen az EA előfizetéses megoldása 2020-ban csatlakozott a Steamhez.

A PC Game Pass integrálása ennél komplexebb feladatot jelentene, hiszen azon a népszerű játékok eltérő változatai futnak, ami komoly problémákhoz vezethet, viszont amennyiben mindkét fél hajlandó a közös munkára, ezen gondokat nyilván át tudják majd hidalni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    "A PC Game Pass integrálása ennél komplexebb feladatot jelentene, hiszen azon a népszerű játékok eltérő változatai futnak, ami komoly problémákhoz vezethet, viszont amennyiben mindkét fél hajlandó a közös munkára, ezen gondokat nyilván át tudják majd hidalni."

    Hát azért ez messze nem akkora probléma :)

    Inkább a háttérben futó fizetési rendszer, és annal lejárata az, ami lényegesebb. De egy fizetési portálnak ilyesmit implementálni kb sztenderd feladat.