Gyurkity Péter

Ellenőrizhetjük játékaink Deck-kompatibilitását

A Valve által most elérhetővé tett új oldalon végigfuthatunk saját gyűjteményünk darabjain.

A Steam Deck megjelenése már nagyon közel van, erre a tervek szerint még a héten sor kerül. Legutóbb arról számoltunk be, hogy gyorsan bővül a kompatibilitási lista, amely mindenki számára jelzi, hogy mely címeknél számíthatunk gondmentes futtatásra, most azonban mi magunk is végigfuthatunk saját gyűjteményünkön, hogy megismerjük a fontosabb részleteket.

A hivatalos oldalon közzétett bejegyzésben arról olvashatunk, hogy a Valve egy külön lapon tette elérhetővé az önvizsgálat funkcióját, amely gyors és egyszerű módon jeleníti meg számunkra, hogy mely meglévő játékok támogatása megoldott. Ahogy azt korábban mi is kifejtettük, az egyes játékokat 4 eltérő kategóriába sorolják, ezek sorrendben a Verified, a Playable, az Unsupported és az Untested. Az elsőbe azon címek kerülnek, amelyek minden szempontból kompatibilisek, a második a többé-kevésbé gondmentes futást jelzi, míg a harmadik esetében számíthatunk kisebb-nagyobb gondokra, a negyediknél pedig még maga a hivatalos tesztelés is hiányzik, tehát ott komoly kérdőjelek vannak a futtatással kapcsolatban.

Az új oldalon megjelenik a teljes Steam-gyűjteményünk, annak tagjai mellett pedig a fenti kategóriák bukkannak fel, a Valve saját információi alapján. Az első beszámolók szerint számos komoly alkotás futtatása megoldott, ezek között olyan neveket látunk, mint a The Witcher 3, a GTA V, a Borderlands 3, a Skyrim, a Rocket League, a Sekiro, a Dark Souls trilógia, a Horizon Zero Dawn, a Yakuza, a Civilization VI, a Nier Automata, a Fallout 4, valamint a Factorio, viszont a VR-játékok többnyire az Unsupported-besorolást kapták meg, ami érthető, hiszen a Deck hivatalosan nem támogatja ezen fejlesztéseket. Ugyanitt bukkan fel a Halo: The Master Chief Collection és a Rainbow Six Siege is, tehát bőven van még mit bepótolni ezen a területen.

A cég természetesen gőzerővel dolgozik a megfelelő minősítéseken, annál inkább, mert az első példányokat február 28-tól szállítják majd le, vagyis hamarosan mindenki hozzájuthat majd egy-egy darabhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dyra #1
    Alig várom már :D