Ötvös Tibor

Nyugdíjba ment a Killzone franchise

A Guerilla az este jelentette be hivatalosan, hogy a Killzone franchise visszavonul.

A Killzone a PS3-as generáció megjelenésével írta be magát a játékvilág könyvébe, habár az első része még PS2-re jelent meg. A Guerilla akció-FPS játéka volt hivatott bemutatni, mire is képes a Sony harmadik generációja és ezt prezentálta is - jelentős rajongói tábort szerezve magának 2009-ben. Ráadásul a mai napig a második rész a sorozat legkedveltebb epizódja.

A 2011-es harmadik rész, majd a 2013-as Shadow Fall azonban már nem ment ilyen jól és több mellékág után a nem is jött több bejegyzés a franchiseba. Ma pedig a Guerilla hivatalosan is megszüntette a Killzone.com oldalt, mely mostantól a Sony hivatalos oldalára irányítja a látogatókat. A Killzone: Shadow Fall-ban egyúttal megszűntek a klánok is, ugyanakkor a rank-rendszer és a pontok megmaradnak. Várható volt a döntés, a széria 7 éve pihenőn van, most pedig végleg visszavonult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Hát nekem a PS2-es KZ volt a meghatározó. A későbbi részeket egyre kevésbé éreztem frissnek, hogy lenne bennük újdonság, sőt több szempontból visszalépés volt a PS2-es első részhez is! Ha így nézzük már rég kinyírták ezt a sorozatot. Sajnos.