Ötvös Tibor

Jön a Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Visszatér a 2012-es Kingdoms of Amalur: Reckoning, méghozzá egy remake formájában.

Nem meglepő, hogy szinte mindenki próbál egyszer már elkészített filmek új kiadásaival vagy azok újragondolásával könnyen pénzt szerezni. Persze van, aki megdolgozik ezen projektekkel (Capcom), de azért akad, aki csak gyorsan akar pénzt keresni (Mafia 2-3). Ma a 2012-ben bemutatott Kingdoms of Amalur: Reckoning kapcsán jött a hír, hogy a nagyon frappáns Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning címmel visszatér a program. Ennél többet nem tudni, a hivatalos videókkal megspékelt leleplezés elvileg még a héten megtörténik.

Amalur királyságában béke honolt, békében éltek együtt a fae-k és az emberek. Ám egy nap a Tuatha nevű fae faj vezére, Gadflow háborút indított a királyság minden lakója ellen. E agresszív faj ráadásul egy különleges képességgel is rendelkezik, miszerint ha bármilyen formában elhaláloznak, akkor idővel újraszületnek, így egy szinte megállíthatatlan sereg söpör végig a királyság békés népein. Ebben a zűrzavaros időben veszi kezdetét a játék, nem túl bizalomkeltő módon, ugyanis akárcsak a zseniális Planescape Tormentben, itt is holtan találkozunk először karakterünkkel, akinek tetemét két gnóm szállítja végső nyughelyére egy kézikocsin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #3
  Hát ja, szerintem túl sok benne a hack&slash akciójáték faktor, nekem azért volt unalmas.
 • UUUU #2
  Iszonyatosan unalmas egy jatek volt.
 • wraithLord #1
  A Tuatha Deohn egy köcsög szekta neve az egyik Fae fajon (Winter Fae) belül, és ennek a szektának a vezetője Gadflow. Gadflow kinyírja a Winter Fae-ek High Kingjét, ő lesz a király, megrontja a Winter Fae-ek nagy részét. A normális Winter Fae-ek egy amolyan kis ellenálló factionre szorulnak vissza...
  Minden Fae újjászületik (tehát bizonyos értelemben halhatatlan), nem csak a szekta tagjai, ez a Fae-ek lényege. Legalábbis a Summer és Winter Fae-eknek.

  A főhős pedig a játék elején mesterségesen születik újjá egy gnóm találmány segítségével, ami a Fae-ek újjászületéséhez hasonlóan működik. Leszámítva, hogy a többi élőlénnyel ellentétben neki az újjászületés után nincsen "előre megírt sorsa"...

  Régen viszonylag sokat játszottam vele, csak mindig meguntam egy olyan 15-20 óra játék után. Szerintem nem sok szükség van remake-elni, legalábbis technikai szempontból.
  Max olyan szempontból, hogy végre megkaphatja az őt megillető figyelmet, mert amúgy tök hangulatos kis játék, és elég érdekes világa van. Ami nem csoda, mert R.A. Salvatore találta ki a világot, Ken Rolston volt a dizájner, és Todd McFarlane volt a művészeti vezető.
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2020.06.05. 00:36:49