Ötvös Tibor

Nyáron jön a PC-s Horizon: Zero Dawn Complete Edition

Végre hivatalos: nyáron jön a PC-s Horizon: Zero Dawn Complete Edition.

A korábbi pletykák után ma hivatalossá vált, hogy érkezik a PC-s Horizon: Zero Dawn. A Guerilla Games ugyanis ma közölte a PlayStation Blogon egy interjúban, hogy a nyáron jön a komplett csomag. További jó hír, hogy a program már rendelkezik is saját Steam adatlappal is, azaz biztosan nem csak az Epic felületén lesz beszerezhető.

A főszereplő Aloy, egy önálló és ősi törzs tagja volt, azonban egy nap a teljes csoportot kiirtja egy titokzatos erő. Hősünk természetesen azonnal elindul, hogy kiderítse, mi is áll a háttérben és útja során szövetségeseket is talál magának. A Complete Edition az alapjáték mellett a The Frozen Wilds kiegészítőt és a többi DLC-t is tartalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kissssss0 #18
  sose értettem mit esznek ezen a robotállatra íjjal kardal vadászós posztapoknak tetszelgő nyavalyán.
 • Blage7 #17
  Nem mondtam hogy tartozol, csupán megpróbálok beszélgetést kezdeményezni. Tudod, ha már egy nyilvános fórumon vagyunk meg minden...
 • ostoros #16
  Ha már ilyen megértő vagy, azt is értsd meg, hogy nem tartozom neked semmivel.
 • Blage7 #15
  És esetleg ki is fejtenéd, hogy mi ez a sok hülyeség egymásra halmozva?
  Mert már most Te vagy a harmadik aki ezt mondja, de Te sem fejted ki hogy mit is értesz "sok hülyeség" alatt.
  Meg mi számít túl drámainak? Miért kellene parodizálnia önmagát?

  És néhány ember kedvéért itt az "apróbetűs megjegyzés", hogy nem baj ha valakinek nem tetszik az ami másoknak igen, leírhatja nyugodtan a saját véleményét, csak legalább indokolja is meg hogy miért ez a véleménye.
 • ostoros #14
  Elnézést, de ez tényleg nevetséges. Értem én, hogy szeretjük mellékelni a fizikát, mert játék, oké. Na de van egy bizonyos suspension of disbelief, amit ez a játék egyszerűen darabokra tör. Ha nem venné magát olyan véresen komolyan és akarna drámai lenni akkor oké lenne. De így... Túl sok a hülyeség egymásra halmozva. És mindezt úgy, hogy véresen komolyan veszi magát. Ha könnyedebb lenne, részben paródiaként reflektálna önmagára, akkor oké lenne.

  Igaz, hogy nem egy műfaj, de gondoljunk bele, hogy a MAD MAX filmek miért működnek, mint koncepció. Na az ebből hiányzik.
 • Blage7 #13
  Tessék, meg is jöttél a saját, hamisítatlan, primitív stílusodban, pont ahogy megmondtam.
  Igen, köpködsz és ócsárolsz minden játékot, ezt nagyon jól tudom, eddig a God of War, az Uncharted sorozat, a GTA sorozat, a Red Dead Redemption 2 meg a Death Stranding kapcsán villantottad meg megnyerő egyéniségedet. Az emberekkel való személyeskedés csak utána jön, mint ahogy a két utolsó hozzászólásod is mutatja: akik szeretik a szerepjátékokat, azok okádék emberek, a szerepjátékok kitalálóját a saját, kitépett lábával agyonvernéd (Te aztán kemény betyár vagy) nekem meg még a szüleimet is emlegeted. Dehogyis lehet veled értelmesen beszélni, ahhoz az kellene hogy a limitált agykapacitásodból előkaparj néhány indokot hogy szerinted miért "nevetséges, banális és hatalmas faszság" a cselekmény, nem pedig csak beböfögöd, hogy márpedig az, és mindenki egy okádék aki másképp gondolja. De három hozzászólásodból ez egyszer sem sikerült, így aztán én hiába hozok fel neked bármi észérvet, hogy miért olyan a játék amilyen (meg is tettem egyébként, úgy kezdődik hogy "Ha pedig jobban belemerült volna a játékba..."), ha Te csak annyit bírsz visszaböfögni hogy "Es szuleidbol aradt hulyeseg". Roppant értelmes mondat egyébként, de hát ezt is megmondtam, hogy egy értelmes mondat megalkotására sem vagy képes, mert az intelligenciád valahol egy törölköző és egy hamutartó között van.
  Egyébként ha nem szereted a szerepjátékokat, akkor minek játszol velük? Van még legalább egy tucat más játékstílus, menjél, fossál rá azokra is egy kört, mást úgy sem tudsz.
  Végezetül, nézzük csak meg akkor hogy mit ír a Wikipédia a sci-firől:

  "A sci-fi az angol: science fiction kifejezés rövidítése (ejtsd: szki-fi v. szci-fi).[1] Jelentése eredetileg tudományos fantasztikus (regény)írás (a fikció jelentése: kitalálás, fantáziálás), tudományos (szép)irodalom, de magyarul a tudományos-fantasztikus (irodalom, művészet) megnevezés használatos. A tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be. Ezeknek a műveknek a közös jellemzői, hogy zömében egy lehetséges jövőben játszódó képzeletbeli történetek. Megnyilvánulási formájuk lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média."

  "A sci-fi kedvelt témái

  civilizáció | idegen lények, ufók | időutazás | filozófia | földön kívüli élet | gépek, robotok | különleges képességek | mesterséges intelligencia | társadalmi rendszerek | technológiai szingularitás | transzhumanizmus | tudósok, illetve a tudomány felhasználása | űrrepülés"

  Hát hoppá... Úgy tűnik, hogy a Horizon Zero Dawn, ami egy lehetséges jövőben játszódó, képzeletbeli történetet elmesélő játék, amiben egy valódi tudomány (robotika) társadalomra (megmaradt emberi törzsek) és egyéni személyekre (Aloy, csak hogy a főszereplőt említsem) gyakorolt hatását követhetjük nyomon, továbbá olyan elemeket vonultat fel, mint civilizáció, időutazás, filozófia, gépek/robotok, mesterséges intelligencia, társadalmi rendszerek, IGENIS beleillik a sci-fi kategóriába. Szóval ez megint egy hatalmas és kínos fail a részedről, de hát ezt is megmondtam, hogy szeretsz olyan témákban okoskodni meg habzó szájjal nekiesni a másiknak, amiről fingod nincs.
  De már előre látom, hogy biztos én vagyok a nyomorék, mert a Wikipédiáról idézek, ahova olyanok írnak akik amúgy is szerencsétlenek. Nem is lennék meglepve igazából, mert Te nem csak egy szimpla bohóc vagy, hanem a teljes cirkusz.
  Várom az "észérvekből felépített vitádat" (tudod, amihez nekem nincs eszem), már ha egyáltalán eljutsz a hozzászólásom végére, nem pedig eltévedsz valahol félúton.
 • ugh #12
  Kopkod ocsarol, de jatekot nem embert es nem szemelyeskedik mint te, te agyhalott vegleny.
  Lehet vitatkozni velem esz ervekkel, csak neked eszed sincs hozza.

  Es szuleidbol aradt hulyeseg.
  Abbol szulettel te.
  Te...te szerencsetlen...
  Senki nem mondta, hogy attol szar mert nem eletszeru.
  Attol szar mert nevetseges, banalis es hatalmas faszsag a cselekmenye.
  Latod meg olvasni sem tudsz.
  A scifi jelenteset meg igazan feluthetned valahol.
  Es akkor latnad, hogy nem attol scifi valami, hogy robotok rohangalnak benne..


  Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.03.16. 22:12:54
 • ugh #11
  Sajnos de.
  Mivel mar recskazni se lehet anelkul, hogy ne lenne benne idiota rpg elem.
  Azt aki az rpg-t kitalalta a sajat kitepett labaval vernem agyon, majd kikurnam az allatoknak.
  A jatekipar jumpscare-je.
  Nem kell ai.
  Kiall eled az enemy mert csonthulye, de ugy is le fog daralni mert az o 9 milise egy lovesbol, mig a tiedbol 80-at vesz le homlokkal mert 99-es szintu.
  Okadek.
  Ahogy azok is akik szeretik.
 • bdzsana #10
  Azért azt beláthatod, hogy meglehetősen sok sikeres RPG-ben van jelen a "karddal csapkodod a sárkány lábujjkörmét" típusú harc, de ez a műfaj velejárója. Nem igazán szoktak ezen fennakadni akik ilyen típusú játékokkal játszanak. De abban igazad van, hogy mindenkinek joga van azt kritizálni amit akar, én aztán nem akartam vitát generálni, főleg egy játékról, aminek az a dolga, hogy szórakoztasson :)
  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2020.03.15. 19:55:27
 • Blage7 #9
  Ahogy mondtam, a véleményét nyugodtan leírhatja, nem azzal van a probléma. A probléma a stílusával van és ezt több cikk alatt is bizonyította már, van vele tapasztalatom. Gyakran egy értelmes, kerek mondatot nem tud leírni, csak káromkodik válogatás nélkül, ha pedig úgy reagálsz rá hogy az neki nem tetszik, akkor még neked is támad. És ahogy mondtam, sokszor úgy ír a játékokról "átfogó véleményt", hogy leült elé max. 1-2 órára, szóval sok esetben fingja nincs róla hogy milyen is a játék, max. a bevezető részen átjutott. Egy Red Dead Redemption 2 cikk alá írta, hogy kb. 3 órányi játék után már kérte a refundot, mert a játék egy nagy szar, mert csak balra meg jobbra lehet lovagolni benne. Komolyan, egy RDR 2 méretű játékban 3 óra alatt mit tud csinálni az ember? A sztoriban meddig tud eljutni? Az hogy nem jön be neki a stílus, az egy dolog, de azért mert ő 3 óra alatt a prológusból kiporoszkálva csak annyit csinált hogy össze-vissza lovagolt, azért ne más legyen már a hülye. Ez olyan mintha azt mondanád hogy a legújabb Ferrari sportautó egy rakás szar, mert a városban csak 30-al szabad menni, közben meg a próbaút alatt ki sem mentél a városból.
  Ha pedig jobban belemerült volna a játékba, akkor legalább annyit észrevehetett volna, hogy habár a fő fegyver tényleg a nyíl, de nem kis darts nyilakból összetákolt nyílvesszőket használnak, az maximum a humán ellenfelek ellen jó. A játékban a régi idők technológiáiból tákolják össze a fegyvereket, ezért van áramköröket megzavaró nyíl, robbanó nyíl, stb... Köteleket feszítesz ki amiken átesnek a robotok (ha a Star Wars-os lépegetők ellen jók voltak, miért ne?), bombákat használsz és keresed a gépek gyenge pontjait. Nem csak annyi az egész, hogy Anulu, a Pongo Pongo sziget nagy harcosa köpőcsővel leteríti a Terminátort.
  A végére megismétlem, leírhatja nyugodtan a véleményét, úgysem tetszhet mindenkinek egy adott dolog így nyilván lesznek negatív vélemények is. És ahogy mondtad, egy RPG önmagában nem érv, ha egy játék ostoba megoldásokkal operál. De egy fantasy/sci-fi játékba belekötni, mert nem életszerű... Én személy szerint hülyeségnek tartom. De ez az én véleményem.