Ötvös Tibor

A koronavírus miatt csúszik a GDC

Nem tartják meg az eredeti dátumon a Game Developers Conference 2020-at.

A hét második felétől, mióta már biztos, hogy világszerte elterjedt a koronavírus, folyamatosan azt hallhattuk, hogy egyre-másra mondják le a Game Developers Conference 2020 résztvevői az eseményt. Legutóbb az Activision-Blizzard jelezte, hogy kihagyja. A szervezők az este hivatalos közleményben tudatták is a sajtó munkatársaival és a látogatókkal, hogy a márciusi dátum nem tartható és eltolják valamikor nyárra.

A Game Developers Conference az egyik legrégebbi játékos rendezvény, mely 1988-ban indult el. Eleinte igazából a játékipar szereplői jöttek össze és osztották meg tapasztalataikat és terveiket egymással. Aztán egyre jobban nőtte ki magát az expo és az eredeti San Jose-i helyszínről 2005-ben már egy jóval nagyobb, 12 ezres tömeget befogadni képes területre költözött a GDC. Várjuk a hivatalos időpontot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #10
    "az ázsiaiakra nagyobb veszélyt jelent, mint a fehér emberre. "

    Szinte pont fordítva, Olaszországban valami 15ezer fertőzöttből ezer felett a halottak száma, Kínában és dél koreában mintha kisebb lett volna ez az arány, olyan 2%ot mondtak
  • Sequoyah #9
    Ha csak annyira terjed majd mint az influenza, az csak az USA-ban 500.000nel tobb halottat fog jelenteni. De egyelore nagyon ugy nez ki, hogy GYORSABBAN terjed mint az influenza, szoval lehet ez magasabb is.

    De a legnagyobb problema, hogy mindezen szamok mukodo egeszsegugyi rendszeren alapulnak. Tehat az emberek megkapjak a szukseges kezelest, de 2% megis meghal.
    Ha olyan hirtelenseggel terjed ahogyan most latszik, akkor komoly esely van ra hogy a korhazak tulterheltte valnak. Es ha az emberek nem kapnak megfelelo kezelest, akkor nem csak az esetek szama no, hanem a halalozasi arany is megindul majd folfele. Es ne felejtsuk el, hogy ha a korhazak betelnek, akkor betelnek, es mas betegsegek is kezeletlenek maradnak, igy pl a hagyomanyos influenza halalozasi aranya is megindulhat felfele.

    Emiatt most a fo prioritas a terjedes LASSITASA. Ez egyreszt lehetove tenne, hogy:
    - Meg ha vegul ugyanannyi ember is kapja el, idoben szethuzva tobb ember kaphat megfelelo kezelest es figyelmet
    - Meg a nagyobb szetterjedes elott elerhetjuk a nyarat, ami remelhetoleg (de nem biztosan!) enyhulest jelent majd (hogy aztan osszel visszaterjen).
    - Tobb ido marad a vakcina kifejlesztesere, ami optimista esetben is majd egy ev... (felteve hogy nem akarjuk teszteletlenul millioknak beadni)

    Szoval minden egyes ember aki elkeruli a tomeget es kezet most, es emiatt nem fertozodik meg, sokat segit. Megha onmaga csak enyhe tuneteket is mutatna...
  • Sequoyah #8
    De 20-ad akkora esellyel halnak bele. Nagyon nem mind1...


    Lehet teget nem erdekel a halott ha idosebb, de az emberiseg civilizaltabbik fele torodik mindenkivel, beleertve az oregeket is...
  • nlght #7
    Igen, de nekik egy influenza is óriási kockázat már, abba is belehalhatnak pl. 40 fokos láz miatt. De igazából kismilló fertőzés veszélyt fel lehetne sorolni a kullancscsípéstől az ételmérgezésig, amikor ezek az emberek félhetnek, mert nem biztos hogy túlélnék.

    Btw immunerősítéshez ezt ajánlom:
    C-vitamin + Beta Glucan 1,3/1,6
  • lonvard #6
    "Másik tény, 40 év alatt 0,2% a jelenleg elérhető adatok alapján a halálozási arány, közben 80 felett 20% körül van. Szóval túl van hypolva."

    Kérdezzünk meg egy 80 éves embert, hogy szerinte túl van-e hájpolva. :) Vagy belgyógyászati problémákkal küzdő embereket akármilyen korosztályban. Egy egészséges fiatal-középkorú az megteheti, hogy szarik az egészbe, legfeljebb kap egy tüdőgyulladást, amit túlél. De van egy olyan 1-2 millió ember csak nálunk, aki ilyen-olyan okokból veszélyeztetett, és nekik ez nem játék.



    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.08. 20:06:26
  • nlght #4
    "A halalozasi aranya pedig 20x-osa (betukkel kiirva: husszorosa!!!) az influenzanak."

    Ez hülyeség, sokszor elmondták, hogy nem tudod kiszámolni, mert nem ismersz minden változót. Ha csak köhögnek az emberek és nincs lázuk sem akkor nem mennek el vele orvoshoz, mert sima náthának vagy influenzának hiszik.



    A másik, hogy a téli szokásos influenzva megbetegedésben CSAK AZ USÁ-ban kb. 40-60 ezer halottat fognak regisztrálni (ahogy minden évben). És ez csak az USA, nem a világ. Közben 3000 halott miatt világpánik van, miközben a sima influenzában vagy maláriába sokkal-sokkal többen halnak meg minden évben, mégsincs karantén városok körül.

    Másik tény, 40 év alatt 0,2% a jelenleg elérhető adatok alapján a halálozási arány, közben 80 felett 20% körül van. Szóval túl van hypolva.
  • Sequoyah #3
    Mar nagyon sok szakerto elmondta az igazsagot, ugyhogy nem ertem miert kell meg most is ezt a marhasagot ismetelgetned.

    Az influenza a vilag minden szegleteben jelen van, a koronavirus viszont egyelore csak 1 nagyobb regioban, es nehany helyen meg elszorva. A halalozasi aranya pedig 20x-osa (betukkel kiirva: husszorosa!!!) az influenzanak. Szoval ha csak ugy terjed majd mint az influenza, akkor maris 400.000 halottrol beszelunk csak az USAban. De az eddigi adatok alapjan JOBBAN terjed mint az influenza.

    Persze csak addig ennyi amig be nem telnek a korhazak, utana a halalozasi arany noni fog.

    Szoval ezen komoly elozetes ovintezkedesek nelkul SEMMI olyan faktor nincs ami arra utalna hogy majd magatol megallna a virus es nem lennenek halottak millioi vilagszerte.

    Szoval uljel le, es mossal kezet mint a tobbiek.
  • nlght #2
    Valakinek jó oka van rá, hogy a média 90%-a csak erről beszéljen. Kérdés, hogy ki miatt.
    Ha belegondolsz, hogy a vírus előtt kvázi hidegháborús hangulat volt Irán/Kína/ÉK vs Nato között. Most csend van és "együttműködés".
    Másik érdekes tény, hogy járvány 2 legnagyobb elszenvedője jelenleg Irán és Kína. Illetve van olyan genetikai jellegzetessége a vírusnak, hogy az ázsiaiakra nagyobb veszélyt jelent, mint a fehér emberre.