Ötvös Tibor

Jézusom, itt a Megváltó

I Am Jesus Christ címmel készül egy Jézus szimulátor.

Elég sok fura szimulátorral hozott már össze a sors az évtizedek alatt, de a Megváltót még nem volt lehetőségem irányítani. Ma azonban a PlayWay bemutatta az I Am Jesus Christ címet kapott alkotását, melyben Isten fiának szerepét ölthetjük magunkra. A játékban az Újszövetségben megismert csodákat kell újra végrehajtanunk, azaz vízen járhatunk, a vaknak adhatjuk vissza a látását és az utolsó vacsorával.

Ezen felül rengeteg démont is ki kell majd űzni az emberekből. Az I Am Jesus Christ ma megjelent videójában mindezt mozgásban is láthatjuk. A fejlesztők a saját bevallásuk szerint sem az akcióra mentek, hanem arra, hogy a mai generáció interaktívabb formájában ismerje meg az Újszövetséget. Az I Am Jesus Christ még nem kapott megjelenési dátumot, de feltehetően a karácsonyi időszak lenne a legmegfelelőbb.. vagy a Húsvét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • noland #11
  A második bekezdésed még hellyel-közzel megállja a helyét, hogy nem vonzó. Mondjuk, hogy kínálati piac van, de azt hiszem ez egy picit bonyolultabb, számitva, hogy a hit és a vallás egyén és közösségfüggő, neveltetés és példa kérdése. Minden vallás az örök életet és boldogságot ajánlja, de van akire nem megy fel az M es póló csak az XL es...
  A másik, hogy lehet gagyizni a játékot, biztos az is, egyetértünk, de ha nincs erre a témára ilyen platformon fizetőképes kereslet, akkor ne várjuk hogy GTA szintű összegeket belenyomjanak...

  Ami az első bekezdésedet illeti, az azért téves mert mig Nyugat-Európában egy zsidó vagy keresztény megúszhatja egy kiadós veréssel addig a Közel-Keleten elteszik láb alól...és igen lehet vitatkozni, hogy melyik is akkor a "béke" vallása és melyik toleránsabb. Attól, hogy nem a XXI sz. máza van rajta, mutathat utat.
 • NEXUS6 #10
  Szerintem totálisan mellé lőnek a beszélgetésben.
  Azon filóznak, hogy miért üldözik a keresztényeket, ami nyugaton pl. azzal bizonyítható, hogy mint ahogy minden vallási fundamentalista látja, hogy a teljes népesség nem tartozik az ő vallásához. Erre a visszaszorulásra a válaszuk az az összeesküvés elmélet, hogy mert direkt üldözik őket. Hülyeség.
  Mikor ezt "felismerik" az iszlámok bedzsidulnak és robbantgatnak, a keresztények, meg keresztényekhez méltóan közösen sopánkodnak.

  Közben nagyon egyszerű a valódi válasz: kínálati piac van és a termék nem vonzó.
  Szal a játék készítői talán még jó irányba is lépnek a fentiekhez képest, csak épp nem az az igazi értékközvetítő, vagy vonzó, ha 3D újszövetséget csinálunk, hanem ha pl. olyan modern történetekből áll össze a játék, amelyben benne van a választás lehetősége és a keresztényi erkölcsnek, gondolatnak megfelelőt a játék jutalmazza.
  Nem egy rákit szájönsz, de ha a keresztény vallás terjesztői ezt nem értik meg, akkor nem alkalmasak a XXI. szdi életre, még inkább visszaszorulnak, ahogy a fiatalok körében egyre kevésbé lesz vonzó, nem az amit mondanak, képviselnek, hanem ahogyan.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.12.15. 11:25:06
 • Kelta #9
  marhaság
 • noland #8
  Hát ez hatalmas. És ez is jó és elgondolkodtató:
  Kereszténység a mai világban...
 • hillman #7
  A választás lehetősége nagyon hiányzik belőle. Úgy postalosan. Jó a slicc hiányát még megértem, na de a vizelését.
 • Montanosz #6
  Végre, valami hasonlo már nagyon hiányzott, ámbár még ez sem tökéletes mert egy démon kiüzése sokkal látványosabb is lehet vagy a Szent Szellem működése, de kezdésnek megteszi, faV+
 • Kelta #5
  hát ez nagyon kell
  egy sosem élt emberről játék..végülis szinte mind ilyen :)
 • YaniMan #4
  "A játékban az Újszövetségben megismert csodákat kell újra végrehajtanunk, azaz vízen járhatunk, a vaknak adhatjuk vissza a látását és az utolsó vacsorával."
  Ez a mondat csak majdnem sikerült jól.
 • Zoliz #3
  Jó cucc, Ateistáknak.
  Meg is hal benne Jesus és 9 élete van?
 • sz4bolcs #2
  Openworld? xD Lesz Németh Sándor DLC?
  Utoljára szerkesztette: sz4bolcs, 2019.12.08. 23:06:28