Ötvös Tibor

Tavasszal jön a lemez nélküli Xbox One?

Nagyon úgy tűnik, hogy jövőre megérkezik az első, lemeznyílás nélküli Xbox One.

A Microsoft ugyan hivatalosan még nem erősítette meg, de a különböző források már kész tényként kezelik azt a ma kiderült pletykát, hogy jövő tavasszal érkezik majd egy újabb Xbox One kiadás. A konzolban ugyanis nem lesz majd lemeznyílás, ami nem túl nagy meglepetés, hiszen a Game Pass, az EA Access és a Live Gold előfizetéseknek köszönhetően szinte már nincs is szükség lemezes játékra.

Persze ne feledjük a Sony ilyen jellegű, csúfos véget ért próbálkozását a PSP-vel. Ugyanakkor a számos Live lehetőségnek köszönhetően mégis elég jó döntések tűnik a dolog. Ráadásul ezzel a húzással egyharmadával csökken a konzol ára, ami hazai valutára átszámítva nagyjából 30 ezer forintos összeget jelent. Kíváncsian várjuk, mennyi igaz a fentiekből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #3
  Valószínűleg ez is érdeke a kiadónak, hogy ne tudják adni-venni a játékokat. Mert ha a warez lopás, akkor az is lopás, ha valakinek pénzért továbbadod. Sőt rosszabb, mert a warezért legalább nem fizet senki (általában).

  Ugyanis amikor "játékot veszel", a használati jogot fizeted ki a kiadónak (ha dobozos, akkor a lemezt és a csomagolást is), nem magát a játékot; a játékot nem veszed meg, az a kiadóé, fejlesztőé. Ezért, akinek továbbadod, az gyakorlatilag ugyanúgy warezol, csak eredeti lemezzel. Ráadásul ő még "fizet is a használati jogért" csak nem a kiadónak, ergo rosszabb, mint ha csak simán lewarezolná... Wareznál az elméleti veszteség még elméletibb, mivel nincs bizonyíték, hogy ha nem lehetne lewarezolni, az illető megvenné. Viszont, ha a "használt" eredeti lemezt megveszi, akkor ott a bizonyíték, hogy hajlandó lenne kiadni a játékért pénzt (_a kiadónak_, nem XY Pistikének), csak egyszerűbb fű alatt olcsóbban.

  Félreértés ne essék, egyáltalán nem azt mondom, hogy ez így oké, de igen magasra (és régre) kell nyúlni ahhoz, hogy megkeressük a dolog gyökerét...
  Így max. accountot lehet adni-venni.
 • monk00 #2
  Szerintem hülyeség ha nem lehet majd lemezt használni. Nem mindenki fogja tudni kifizetni a játékok magas árait online. Eddig is a legtöbb ember csak azért vett konzolt, mert tudta hogy előbb utóbb feltörik a védelmet, és nem kell 20-30 ezer forintokat kidobnia olyan játékokért, ami talán egy forintot sem ér. De ezzel a húzással, ezeket az embereket el is felejthetik. Legalábbis magyarországon így működött eddig ez a konzolos vásárlás. Arról nem is beszélve, hogy, így még eladni sem tudod a játékot, mert ha nincs lemezen, akkor nincs mit eladni. Ez úgy működhetne, hogy a játékokat, csak bérelnéd míg ki nem játszod, egy minimális összegért. De minden játékot, és nem csak a 100 éveseket, meg a bukott játékokat. Az összeset, a legújabbtól kezdve, a legrégebbiig. Így lenne értelem. Mert én is inkább kikölcsönözném pl a battlefield 5 1000-2000-3000 forintért, mint hogy megvegyem 18 ezerért, és 2-3 hónap múlva meg csak a helyet foglalná. Azért írtam a kölcsönzéshez, ilyen alacsony árat, mert az emberek többsége már 4-5 ezer forintot is drágálna 2-3 órás játékért. Mert ugye a legtöbb játékot ma már egy pár óra alatt kilehet játszani, és lehet hogy nem is vinné végig, mert szar unalmas az egész. De hetenként egyszer talán nem sajnálna 2-3 ezer forintot kiadni egy játékért. De 4-5 ezer forintokat már nem tartok valószínűnek. Főleg ha többször is bérelne hetente. Így még látnék ebben jövőt. Sőt, szerintem a legtöbben azonnal beruháznának egy konzolra, és hagynák a pc-t a fenébe. De ezekkel az áll akciókkal, meg hogy olyan játékokat tesznek ingyenesen elérhetővé, ami szinte már a kutyát sem érdekli, ez zsákutcába vezet szerintem. Ezért tér vissza sok konzolos a pc-hez mert igaz hogy ott is kell beruházni, de ott legalább minimum 2 évig tudod játékra használni a pc-ét. És ingyen játékokkal. És azért 2 év alatt nagyon sok játékot feltörnek ám. Hát igen. A pénz nagyúr
  Utoljára szerkesztette: monk00, 2018.11.21. 05:42:23
 • zola2000 #1
  De mi kerül a meghajtón 100 dollárba?

  Mondjuk switchre én is mindent digitálisan veszek...