Ötvös Tibor

Vesztett az Xbox One

Phil Spencer elismerte, hogy az Xbox elvesztette a "legfontosabb konzolos generációs csatát".

Miközben tavaly még igen pozitív hírekkel tudta magát beverekedni az Xbox a köztudatba magát (Activision felvásárlás és a portfólió felélesztése klasszikusokkal például), addig idén szinte csak és kizárólag negatív dolgokat tudnak felmutatni. A STALKER 2 csúszását senki nem rója fel senkinek, hiszen éppen zajlik egy kemény háború Ukrajnában.

Azonban a Starfield csúszása és a belsős fejlesztések hiánya miatt megállt a Game Pass felhasználók táborának növekedése, ráadásul az Activision felváráslás is csúszik. Ma pedig maga Phil Spencer jelentette ki, hogy szerinte az Xbox elvesztette a legfontosabb generációs csatát. A Kinda Funny Games podcast-epizódjában az Xbox One - PS4 összecsapást nevezte meg a jelenlegi gondjaik forrásaként, hiszen "aki anno felépített egy PS4-es játékos könyvtárt, az nem fog átváltani Xbox SeriesX/S-re".

Ez egyébként nem mindig áll meg, hiszen pont annak érdemes mondjuk most PS5-re váltani aki korábban Xbox-szal játszott, hiszen az összes fontosabb PS4-es cím elérhető a PS Plus Extrában. És ugyanez igaz fordítva is. Spencer kiemelte azt is, hogy a Redfall csúfos nyitánya sem segít a konzol megítélésén és ebben teljesen igaza is van. Éppen ezért a konzolok helyett a szolgáltatások kapják majd a mostaninál is nagyobb figyelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    "az Xbox One - PS4 összecsapást nevezte meg a jelenlegi gondjaik forrásaként"

    Na és arról ki tehet? :D
    Aki emlékszik az Xbox One startjára, azt érti. Beleintegrált Kinect, magas ár, accounthoz kötött játékok....

    Egy shitshow volt. Egy 2 órás prezentáció alatt elrontották az következő évtizedüket. Pedig az xbox360 jól szerepelt anno.