Ötvös Tibor

Franchise-rekordot döntött a Tekken 7

3 millió eladott példány fél év alatt - ez új rekord a Tekken-sorozat történetében.

A Tekken sorozat első része 1994-ben jelent meg PlayStation 1-re és nagyon szép sikert aratott. Sőt, a verekedős program volt az első, ami a Sony konzolján képes volt átlépni az 1 milliós eladást. Igaz, ehhez két évre volt szüksége, ám ezzel meg is alapozták a két cég közötti együttműködést. A széria hetedik része azonban már multiplatform cím volt, így nem is meglepő, hogy nagyon szépen fogyott ez is. Sőt, rögtön rekordot is döntött, hiszen alig hat hónap alatt 3 millió példányban is gazdára talált a játék.

A játékot egyébként mi is teszteltük és bár nem dobtuk el a hajunkat tőle, de azért egy próbát bőven megért. Az azonban biztos, hogy ez a siker csak további részek gyártására ösztökéli a Bandai Namco-t és nem lepődnénk meg, ha hamarosan egy Tag Tournament vagy más leleplezés történne a franchise berkeiben. Mindenesetre a kiadó most ünnepelhet és tervezheti a jövőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #1
    Ezt a részt még nem próbáltam de az előzőekben elég idegesítő volt, hogy felütött az opponent és végig vert a levegőben.