Ötvös Tibor

Október 17-én jön az Elex

Megkapta megjelenési dátumát a Piranha Bytes új RPG-je, az Elex.

Október 17-én jelenik meg a Piranha Bytes legújabb alkotása, az Elex, mellyel már évek óta foglalkozunk az oldalunkon is. A játék ugyanis egészen parádésnak tűnik és talán ez lehet az a program, mellyel a sci-fi akció-RPG rajongók elszórakoztathatják magukat az év végén. A most megjelent trailer mindenesetre ismét felkorbácsolta a kíváncsiságunkat, bár az Andromeda óta azért óvatosabban bánunk az elvárásainkkal.

Az Elex bár posztapokaliptikus világban játszódik, mégsem lesznek benne zombik. A sztori szerint ugyanis egy meteor csapódott a bolygóba, mely alapvetően rendezte át a felszínt és az életkörülményeket és megjelent az Elex nevű anyag is. Az emberi túlélők alkalmazkodtak az új követelményekhez, ám természetesen mindenki más módon képzeli el az életét, így különböző csoportok alakultak. A természettel nagyobb összhangban élő emberek csoportja nem a tündék életmódját követi, helyette barbárokká váltak (Berserks). Képesekké váltak az Elex-et mannává alakítani és így mágikus képességekre tettek szert.

A barbárok ellentéte a tudományokban bízó, a Mad Max filmekben is látott Banditák, akik sci-fi filmekbe illő fegyvereikkel veszik fel a harcot a többiek ellen. Végül pedig ott az Albs, a világhatalomra törő emberek csoportja, akik szintén a mágiában bíznak és az Elex-nek köszönhetően nincsenek érzéseik. Ennek ellenére az összes Elex-et magunknak akarják és a többi csoport meghódítására és az emberek felszabadítására törekednek. A játékos is egy ilyen Albs vezető karakterét kapja meg, akit egyedi küldetéssel bíztak meg, ám gépe lezuhan egy erdőben és hősünk magához térve (az Elex hiánya miatt) először találja magát szembe az érzelmeivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!