csiff

Cossacks: az Age Of Empires nyomdokain

Cossacks egy valós idejű stratégiai játék, amely a XVI-XVIII század Európájába kalauzolja el a játékost. Ebben az időszakban több államot alapítottak és pusztítottak el az emberek. A kibányászott aranyat szinte csak a soha véget nem érő háborúkra fordították, amelyek rengeteg emberéletet követeltek.

A Cossacks 16 nemzet történelmét köti össze: Algéria, Ausztria, Anglia, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Poroszország, Piemont, Oroszország, Svédország, Törökország, Ukrajna, Velence. Minden egyes ország térképe, gazdasága, technikai fejletsége és a hadseregének erőssége megegyezik az eredetivel. Például amíg Angliai tengeri hatalom, addig Ausztriának a lovas hadserege az erősebb.


Fontos, hogy a játékos minél jobban alakítsa ki országa gazdaságát, fejlessze a hadseregét, foglaljon el újabb területeket, és természetesen harcoljon az ellenségei ellen.

A gazdaság a következő hat tényezőtől függ: élelem, fa, kő, arany, vas és szén. Cél, hogy ezekből a játékos minél többet összegyűjtsön. Ekkor ugyanis sokkal hatékonyabban tudja felvenni a harcot az ellenségeivel. Természetes olyan harcokban célszerű részt venni, amikben az adott ország erős. Például Angliának csak kevés komoly ellenfele van a tengereken. A játékban szereplő tájak teljes mértékben 3D-sek. A megjelenítés nagy felbontású, és a mozgó alakok is élethűek. Ezek fizikai viselkedésére sok figyelmet fordítottak a fejlesztők. Ennek köszönhetően például az emberek sokkal lassabban haladnak a hegyes vidékeken, mint egy sík terepen. De nem csak az emberek mozgása élethű, hanem a különböző más objektumok animálása is. Így a zászlók lobognak a szélben vagy a hullámok mellet az apály és dagály váltakozása is megfigyelhető.


Nem csak a grafikára, hanem a hangokra is odafigyeltek a fejlesztéskor. Élethű hanghatásokat rengeteg esemény bekövetkezésekor lehet hallani. A Cossacks támogatja a multiplayer üzemmódot, melynek segítségével akár nyolc játékos is összemérheti tudását

A játék demója letölthető tőlünk, keresd a letöltések között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nuxa #12
    Di kihalt ez a topik :(
  • thom #10
    ÉLJEN A COSSACKS!!!