Ötvös Tibor

Hiánycikk a NES Classic Edition


A Nintendo csúnyán alábecsülte a NES Classic Edition keresletét és szinte az egész világon hiánycikknek számít a konzol.

Elvileg november 11-én vált világszinten elérhetővé a Nintendo legújabb konzolja, a múlthoz visszanyúló NES Classic Edition. Az elvileg szócskáét azért kell a mondat elejére kitenni, mert a cég ismét nagyon csúnyán keresztbe tett saját magának, hiszen az előzetes elvárásokat nagyon keményen alábecsülve állapította meg a kezdő készletet. Ennek eredménye pedig az lett, hogy világszinten hiánycikké vált már az előrendeléseket tekintve a gép és ezzel bizony elég komoly összegtől esett el a Nintendo.

Mi is kipróbáltuk, hogy vajon hazánkban is ekkora nagy igény van a retro-konzolra és valóban; öt bolthálózat egyikében sem lehet már kapni gépet és a már meglévő és kifizetett előrendeléseket sem tudják kielégíteni. És ebből az egész helyzetből egyedül azok húznak hasznot, akik már a bejelentéskor előrendeltek 2-3 konzolt és most horror-árakon teszik fel a különböző online felületekre. A Nintendo türelmet kért a vásárlóktól és biztosítják őket arról, hogy folyamatosan készülnek a gépek a gyártósorokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Sőt elvileg a wiiut is nyereségesre hozták ki ... amilyen drága nem csoda, meg ilyen mario kart, platoon szintű játékoknak wiiun is milliós eladása volt (mivel külsős játékok nem nagyon jöttek rá "muszájból" megvették a wiiusok : )

    szóval azért elvannak kyotóban...
  • zola2000 #2
    Azért a 60millió 3DS sem kevés, meg a pokemon go sikerét se felejtsd el...
  • NEXUS6 #1
    Kár, hogy szegény N-nek kb. ez volt az egyetlen sikere az utóbbi 5 évben.

    De azért valszeg más is történt mostanában a konzol fronton, PS4pro kiadása, PSVR jól fogy, szintén hiánycikk, a XB1 pedig már egy hónapja előzi a Sony-t az macsi piacon.
    Ahogy olvasgatom kb ezek voltak a fontosab hírek mostanában, természetesen amellett, hogy a Ndó, ezzel a termékével olyan nagynevű márkákkal került egy súlycsoportba, mint a Polystation, vagy Multimega, meg Vii, meg hasonló vicces kütyük.