Ötvös Tibor

Diablo - 19 év után fizette ki egy rajongó


1997-ben szerezte be illegálisan Shivam Bhatt a Diablo első részét, melyet most kifizetett.

A warezt folyamatosan okolják a kiadók és a fejlesztők a különböző eladási gondokért, ugyanakkor azt már nem emelik ki, hogy ha egy program jó (vagy a Call of Duty esetében bejáratott névvel rendelkezik) akkor milliós eladásokat lehet elkönyvelni. Ráadásul minden egyes ismertebb warez-csoport már a telepítés során felhívja a letöltők figyelmét, hogy ha tetszik a program, akkor szerezzük be legális formában.

A jelek szerint most ezt a tanácsot fogadta meg Shivam Bhatt, aki még 1997-ben töltötte le a Diablo első részét és az idei Game Developers Conferencen lépett oda a Blizzard társ-alapítójához, David Brevik-hez és fizette ki a játék árát. Indoklása szerint a Diablo első része több száz órás örömet nyújtott a számára és megváltoztatta az élete alakulását is. Minderről egy közös kép is készült és feltehetően ezzel akarják példázni a Blizzardnál, hogy egy remek alkotás még évekkel a megjelenése után is képes bevételt termelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HyBrIDNyLA #7
    Érdekes téma. Ugye a Diablo 1 1997 elején jött ki. Ha jól emlékszem, olyan 7-8.000 Huf-ba kerülhetett, talán még több is volt. Akkoriban nagyon-nagyon nagy luxus volt ennyiért játékot venni, főleg, hogy az átlag fizetések kb. 50.000 HUF körül alakulhattak (KSH-szerint). Legális Windows meg -szinte- csak a céges helyeken volt maximum (tisztelet a kivételnek). Egyébként a cikkben említett srác 40 dolcsit perkált le utólag. Akkoriban nem azért warezoltak az emberek, mert így akarták, hanem mert luxus volt az eredeti játék. 2016-ban már nem annyira. Hozzáteszem, szinte az összes játékot utólag én is beszereztem. Már nem játszom velük, csak a port fogják, de én is így láttam becsületesnek. Akkoriban én is csak élveztem ezeket az értékeket, mára az informatikában dolgozom, én is igyekszem értéket teremteni és jó ha meg van becsülve a munkám fizetés által.
  • Zombee #6
    Szerintem ez csak azokra a fiókokra vonatkozik, amiken nincs vásárolt tartalom.
  • sirdond #5
    ha bizonyos ideig nem használod az accountod, akkor törlésre kerül, le van írva, el is fogadtad.
    akkor miért is a support a hibás?
  • Balage74 #4
    Oké, ellenpélda:
    Letöltöm warezen (diablo2) 1 év után megveszem, majd játszom vele egy darabig, később kis kihagyás után be szeretnék lépni az accountba, hát nem sikerül.Ezek után a support nem sokat segített, azóta sem sikerült visszaállítani. Na de mindegy is, áttértem ezek után más játékra akkoriban:D...
  • bunny #3
    Nagyon sok embernél van ez úgy (főleg a sok szar játék után, amit ingyen letölteni is kár, nemhogy fizetni érte), hogy lewarezolja, és ha tetszik neki utána megveszi. Csóróbbak esetleg várnak vele egy akciót, de akkor is termel némi bevételt a készítőnek. Amúgy erre volt kitalálva eredetileg a micro payment, csak hát átestek a gyártók a paci túloldalára.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.03.22. 15:37:08
  • ostoros #2
    Nagyszerű. De ugye nem baj, ha, én is várok majd 40 évet? Milliókat kellene ugyanis kifizetni,és valamiből élni is kellene addig... :D
  • pregi82 #1
    Szép gesztus! A Warez rossz!