Ötvös Tibor

The Mars 2030 Experience - a NASA Mars-kalandja


The Mars 2030 Experience címmel készít játékot a NASA VR eszközökre.

A jelek szerint a NASA is szeretné kihasználni az Oculus Riftben és társaiban rejlő lehetőségeket és ma bejelentették a The Mars 2030 Experience címet kapott projektjüket. A programban a NASA a 2030-ra tervezett marsi sétát előlegezi meg az érdeklődők számára. A cég egyébként profik segítségét veszi igénybe, hiszen a programot a Fusion Media és az MIT Space Systems Laboratory részlege mellett az Irrational Games korábbi munkatársai készítik.

A The Mars 2030 Experience az Oculus Rift és Samsung Gear VR mellett ingyen elérhető lesz Sony Playstation VR és HTC Vive platformokra is, a grafikát pedig az Unreal Engine 4 szolgáltatja. Bár pontos megjelenési dátumot még nem ismerünk, de a NASA szerint idén biztosan piacra dobják a címet. A további részleteket a South by Southwest 2016-os rendezvényen ossza meg a cég a rajongókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #1
    erre szükség van, bár én inkább a 2 marsjáró adataiból gyártanék egy vezetett túrát (szóval kb egy lebegő gömb lennénk, fejünkkel foroghatnánk de az a gömb gyorsabban vagy lassabban menne a pályáján), fel lehetne használni a képeket a textúrákhoz és a modellezőknek is.