Ötvös Tibor

Készül a Fallout 1 remake

Rajongók elkészítik a Fallout 1 remakejét a New Vegas grafikus motorját és megoldásait felhasználva.

A Fallout franchise immáron a negyedik részéhez érkezett, mely kirobbanó sikert aratott. Azonban még mindig akadnak olyan rajongók, akik szerint az egész sorozat a második rész után meghalt, már nem az igazi a hangulata. Közülük páran nem csak panaszkodnak, hanem fogták magukat és elkezdték a Fallout első részének remakejét, melyhez a New Vegas grafikus motorját használják.

Természetesen akadnak megkötések, így például a kultikus hangfájlokat nem használhatják fel, így újra kellett szinkronizálni az egész történetet. Azonban a munkálatok jól haladnak, hiszen a a főbb helyszínek közül 13-as és 15-ös bunkerek már teljesen készen vannak, Shaky Sands 80, Junktown pedig 50 százalékos állapotban leledzik. Szerencsére a projekten látszik a lelkesedés, elég csak az első gameplay videót megnézni.


A Fallout The Story címet kapott alkotás természetesen hűen követi majd a kultikus első rész történetét, így hősünk eleinte még kicsit bizonytalanul mozog ebben a poszt-apokaliptikus világban, de ahogy egyre több kalandot él át, egyre több ismerősre tesz szert úgy válik egyre "életképesebbé" és tapasztaltabbá. Ami azonban változik az az utazási rendszer. Mivel nem lesz egybefüggő térkép, ezért ahogy elérünk a terület szélére, a program egy Loading-képernyőt tol elénk és töltődik a következő pálya.

Azonban lesz lehetőségünk a Gyors utazásra, illetve a különböző harcoktól el is állhatunk (a készítők ezt csak Gyáva-módnak nevezik). A Fallout The Story nagyon érdekesnek és ígéretesnek tűnik és csak remélni tudjuk, hogy a Bethesda nem fogja lelőni a projektet. Mi mindenesetre folyamatosan nyomon követjük majd az alakulását és próbálunk minden fontosabb eseményről beszámolni majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)