Ötvös Tibor

After Reset - az "igazi" Fallout 3


A Black Cloud Studios berkeiben készül az After Earth címet kapott poszt-apokaliptikus akció-RPG, mely a Fallout rajongók hiányérzetét próbálja kitölteni old-school megoldásaival és világával.

Aki szerette anno a Fallout első és második részét, a Baldur's Gate sorozatot és a Planescape: Torment címet kapott RPG-t, akkor nekik nyújthat majd kellemes kikapcsolódást az After Reset. A Kickstarteren elindított projekt a Black Cloud Studios égisze alatt készül és a soha meg nem jelent, de az eredeti játékmenetet követő Fallout: Van Buren helyett ajánlják a rajongóknak.

Az After Reset egy poszt-apokaliptikus jövőben játszódik, egy olyan évszázadban, amikor először bukkantak fel földönkívüli tárgyak a világunkban. Ebben az időszakban az Egyesült Kormányzás égisze alatt beköszöntött az aranykor, ugyanakkor emiatt jelentős túlnépesedés is bekövetkezett. Ám a harcok így is elkerülhetetlenné váltak és ez végül majdnem az egész emberiség pusztulását okozta. Így is azonban a 17 milliárdos népességből csak pár millió úszta meg a nukleáris háborút és annak következményeit.


Az Egyesült Kormányzat a föld alá telepítette az embereket, ahol közel 100 évig tengődtek, majd miután a vezetés úgy döntött, ideje visszatérni a felszínre. Azonban a korábban kint rekedt Túlélők ezt úgy fogják fel, hogy az EK el akarja foglalni azt a világot, amit ők kénytelenek voltak a saját képükre formálni és függetlenségi háborúnak tekintik a dolgot. Ez az After Reset háttérsztorija, maga a program pedig 132 évvel az apokalipszis (pontosabban a Reset) után veszi kezdetét és az egykori Nevada és a korábbi Kalifornia területén játszódik.

A készítők szerint a játékuk olyan lesz, mintha feldolgozták volna a Fallout első két részét és ehhez vegyítették még a Mad Max világát, a Firefly sci-fi western megoldásait és az Éli könyve kannibalizmusát is. Emellett teljesen szabad és nyitott világot kapunk, melyben minden egyes esemény és döntés alakítja a környezetet. Ezt úgy kell elképzelni, mintha a The Walking Dead és a Knights of the Old Republic lenne összevegyítve. Szóval azt kell mondani, hogy az After Reset igen impozáns vállalkozásnak tűnik és a klasszikus játékmenet kedvelői örömmel vehetik majd kezükbe a végeredményt - ha összegyűlik a pénz a fejlesztésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #9
    köszi a bíztatásokat, nektek köszönhetően az elsők közé ugrott a nv a listámon!
    (de ott van olyasmi is h dx:hr meg skyrim...)
  • netrunner #8
    Igaza van, az NV nagyságrendekkel jobb! Mondhatnám azt is hogy az már méltó a Fallout névhez. :)
  • tacky #7
    akkor most After Reset vagy After Earth? :D :D :D mindegy én várom...remélem jó alacsony áron árusitsák...
  • Lollerka #6
    nem eroszak a disznotor,

    bar volt mar ra pelda, hogy manipulaltak kickstartert, az sgn is volt irva rola, egy bughalmaz volt az egesz jatek, persze forditva is lehet

    amugy, nekem nagyon bejott a NV, mindenkepp nezd meg
  • amitakartok #5
    Hidd el, NV jobban fog tetszeni. SOKKAL jobban.
  • galocza #4
    fallout3 előtt végigjátszottam újra, sokadjára a régieket. azokat uúgy élveztem mint annak idején, hűdenagyonrégen (és később, utoljára nemisannyirarégen).
    a fallout3 viszont nagy csalódás volt. tudom, ezért sokan megköveznének, de akkor is. és nem azért mert bethesda, morrowind életem játékaim közé tartozik (oblivion már kevésbé) és nem azért mert saját szemszögű. sőt, dícsérem a fejlesztőket, hogy a régiekből laza csuklómozdulattal implementáltak olyasmiket mint a special vagy vats.
    de én halálosan untam. ez van. végigtoltam a főszálat és mellékküldiket (+operation anchorage), épp nekiestem volna a rabszolgásnak, vinyóhalál. nem tudom elképzelni, hogy még egyszer nekiálljak, pedig ott a sztím accomon az egész hóbelevanc.
    a szomorú, hogy a new vegast is egyre halogatom, pedig azt hiszem nekem jobban tetszene mint a fo3.
  • galocza #3
    nem lepne meg, ha nem lenne meg.
    volt egy 200dbos 15usds ajánlat, ezen kívül 4000db 20usdsnek próbálnak gazdát szerezni.
    a wasteland 2 fejlesztésbe - amelyet mégis csak fallout alkotók dobnak össze, nem 5 fős core fejlesztőbrigáddal (amiből 1 cégvezető és 1 producer, hmmm) 15usdért be lehetett ugrani. ehhez képest erre kérnének tőlem huszat úgy, hogy nem tudom kik csinálják (ezek a nevek nekem semmit nem mondanak), hogy milyen lesz és hogy egyáltalán lesz-e belőle valami. az, hogy nagy, régi címeket hoznak -r-e-k-l-á-m-u-l- például, nem hat meg, tekintve hogy eme nagy címek folytatásai értő kezekben készülnek/tek, 2. láttuk már elégszer, hogy amúgy lelkes, fantáziával megáldott, tehetséges keleti fejlesztők istentelen bughalmazt adtak ki kezeik közül mindenfajta megjelenést követő támogatás nélkül.
    +katona/zsoldos főnökünkben az égegyadta világon semmi bizodalmam sincs.
    +arrogáns a kickstarteres könyörgőlap. (drooling yet? idösanyád.)
    +HA mégis megjelenik és HA jó lesz, majd megveszem sztímen az első sale alkalmával feleennyiért.
    ha más is hasonlóan gondolkodik mint én, ugyan honnan lenne meg a pénz?
  • Loverman #2
    Nem tudom egyesek miért akarnak hátrafelé menni... volt 2 izometrikus Fallout, jó volt, de haladni kell a korral. A Torchlight 2 is azt hirdette hogy milyen fasza, milyen retró, sokkal jobb mint a Diablo 3 mert van scroll of identify és town portal. . . na persze
  • amitakartok #1
    Egy hete megy még csak a Kickstarter, de 29,000 dollárnál járnak. December 11 a határidő, 900,000 dollárral. Nem lesz meg.