Ötvös Tibor

A Pillars of Eternity mentette meg az Obsidiant


Az Obsidian számos sikerrel a háta mögött is csődközeli állapotba került.

South Park: The Stick of Truth, Fallout: New Vegas, Dungeon Siege 3... csak pár cím, mely az Obsidian Entertainment logója alatt készült. Játékaik többsége sikeres lett (az Alpha Protocol kilóg azért a sorból mind minőségileg mind bevételeit tekintve) és éppen ezért meglepő ami ma egy videóban elhangzott. A Road to Eternity címet kapott trailerből ugyanis kiderül, hogy ha nincs a Pillars of Eternity, akkor a csapat már nem létezne.

Az egész oka, hogy az Obsidian 2012-ben egy AAA_kategóriás konzolos programon dolgozott, melynek fejlesztését végül leállították. Ennek következményeképpen kénytelenek voltak csökkenteni a létszámot és keresni egy új projektet, mely kihúzza őket a slamasztikából. Ez lett végül a Project Eternity, mely a Kickstarter kampány során 3.9 millió dollárt szedett össze. Bár a program még mindig nem kapott megjelenési dátumot, de a Paradox elvállalta a kiadói feladatokat, az Obsidian pedig már a folytatáson gondolkodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kandurex #6
    Eddig minden alkotásukban csalódtam.
  • Ragnaar #5
    Nem tudom mennyire volt siker, de az 1.-2. része korrekt volt metacriticen 86% és 80% -on vannak.
  • Inquisitor #4
    "Dungeon Siege 3"
    Annak melyik része volt konkrétan nagy siker?
  • Zero001 #3
    Ezek a folytatásgyártó fejlesztők valahogy mindig borotvaélen egyensúlyoznak. Jó néhány döglött már meg így, egyetlen bebukott projekttől.
  • Sir Quno Jedi #2
    Az Obsidianban eddig nem nagyon csalódtam, ezt is előrendeltem, oszt meglátjuk. Nem lesz ez rossz, max. bugos.
  • molnibalage83 #1
    Mi az, hogy nem kapott megjelenési dátumot...? Már legalább két hónapja fix a március 26... Már a backereknek kiszállítando dolgok szervezése megy...