Ötvös Tibor

Novemberben jön a Valve konzolja

A Valve számos meglepetést tartogatott a GDC-re, melyek közül most a Steam Machine-nal kapcsolatos híreket emeljük ki.

A Valve konzoljának bejelentésekor sokan értetlenül álltak a gép előtt és nem volt tiszta, mi is a célja egy "dobozos PC-vel" a csapatnak. Mindenesetre hamarosan megtapasztaljuk mit is tud a masina, hiszen a GDC-n a Valve bejelentette, hogy novembertől lesznek elérhetők a különböző gyártók gépei. A legolcsóbb 449 dollár, míg a legdrágább, a Syber-féle limitált kiadás 1399 dollárba kerül.

Közben bemutatták a kontroller végső változatát is, mely továbbra is elég furcsának tűnik. Ezzel együtt a Valve leleplezte a Source 2 grafikus motorját (erről majd később), a Stream Link nevet kapott rendszert és a VR Headset-et is, mely két részből épül majd fel: Lighthouse, mely feltérképezi a szobánkat és a VR beviteli rendszere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #5
    bár jó lenne, de szemétség lenne az m$-el szembe.
  • Sir Cryalot #4
    -én várom az nvidia független stereot is meg az átfogó FFB támogatást is szóval már jöhetne is,

    ja, a utolsó sorba meg idebiggyesztem hogy micBROsoft-tól meg semmit sem várok.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.03.07. 22:08:38
  • SirBubu #3
    hát, lehet hogy ne a Valve-tól várd a Linuxos gaming fellendülését, és pláne ne a Steam Machine-tól

    a napokban olvastam annak a lapcsaládnak az egyik oldalán, melynek újabb időkben az sg is tagja, hogy az új OpenGl rendesen merít majd az AMD mantlijából

    végülis a Valve-ot jó ideje más se érdekli, csak a Steam rendszer, illetve főleg az azon keresztüli játékforgalmazás

    jó nagyot fütyülnek bele a HL3/HL3.Ep3-ba, meg úgy általában minden játékfejlesztésbe. esetleg hajlandóak külsősöket támogatni, de mintha azt se vinnék túlzásba. mottójuk lehetne: zéró saját munka, maximális haszon. amivel természetesen jogilag semmi gond nincs, csak van, akit ez irritál (úgy tűnik, az ember már csak ilyen kicsinyes)

    aztán persze az sem lehetetlen, hogy pont a Khronos-AMD közeledés híre sarkallta őket arra, hogy újból felmelegítsék a Steam Machine ötletét (ami már azért megvan vagy 1 éves, novemberig meg még több mint fél év van). hisz ha lesz játékokra frankón használható OpenGl Linuxra, nekik ismét más dolguk se marad, mint szüretelni a lóvét
  • zola2000 #2
    Talán egy minimális sikere lesz, hogy ezáltal több legyen a linuxos játék.

    Komolyan mondom valamilyen versenyhivatalnak kéne felszólítania az mst, hogy vagy készítse el linuxra és mac osxre is a direct xet és a .net keretrendszert, vagy adja ki a forráskódját, hogy elkészíthesse aki akarja.
  • SirBubu #1
    úgy látom, mindenkinek úgy elakadt a szava a Valve szenzációs bejelentése olvastán, hogy se köpni, se nyelni nem tudván még kommentelni is elfelejtett

    az fel sem merült bennem, hogy az emberek zöme szerint a Steam Machine ötlete (ami ugyebár egy PC, megtámogatva egy ingyenes Linuxszal, amire alig van játék, és mindezt aranyárban) úgy egy orbitális baromság, ahogy van.

    deeehogy jutott nekem ilyen hüeség az eszembe
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.03.06. 19:01:39