Ötvös Tibor

Átlépte a 40 milliót a Metal Gear franchise

Elérte a 40 milliós eladást a Metal Gear sorozat.

A karácsonyi időszakban ünnepi hír lehet a Konami számára a Famitsu beszámolója. A cikk szerint ugyanis a Metal Gear-franchise a napokban elérte a 40 milliós eladást. Ez a szám az 1987 óta megjelent összes részre, kiadásra vonatkozik és világszinten értendő. Az eseményt a Konami egy hatalmas leárazással ünnepli meg... igaz ez csak december 25 és január 7 között lesz érvényes és csak Japánban.

A Metal Gear először 1987-ben jelent meg MSX2 gépre és ebben debütált az azóta ikonikus alakká váló Solid Snake karaktere. A második virágzását és az igazi hírnevet azonban a Metal Gear Solid megjelenésével könyvelhette el a széria. Azóta elég sok mellékágat is kapott a fő sorozat, melyek azonban annyira már nem arattak nagy sikert. De természetesen Snake kalandja tovább folytatódik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    á, a Konami alig fér be az első tízbe profit szempontjából...
  • MasterMason #3
    Igazából mindegy, ismerve a konami-t a világ egyik hanem a legnagyobb videojáték-gyártó cége, közel 6 ezer alkalmazottal, több milliárd dolláros profittal. Hatalmas cég.

    Csak ebből az MGS-ből 40 millió példányt eladni összességében 2 milliárd dollár hozhatott nekik az évek során. Nem beszélve az egyéb játékokról. Irdatlan összegek vannak ám ebben az iparban. És a pc-k fejlődésével ez az ipar teljesen be fogja kebelezni hollywood-ot is, aminek a napjai az interaktív játékoknak köszönhetően már igazából meg van pecsételve, és ahogy eléri majd az otthoni szgépen teljesítménye a tényleg filmszerű játékok megjelenítését virtuális valósággal ötvözve, attól a naptól kezdve nem igen lesz filmgyártás.
  • grebber #2
    Egy olyat nyöghettek volna igazán ,hogy a MGS GZ-ból mennyi fogyott pc-re!
  • Sippie #1
    " igaz ez csak december 25 és január 7 között lesz érvényes és csak Japánban."

    csak japánban érte el ezt a számot? Nem... akkor rohadjanak meg, hogy csak ott akcióznak.