Ötvös Tibor

Game of Thrones: Episode One - Iron from Ice

Megjelent a Game of Thrones: Episode One - Iron from Ice, mely kicsit kilóg a TellTale Game eddigi munkái közül.

Alig pár hete dicsértem meg újra a TellTale Games csapatát, hiszen ismét egy olyan franchise-t voltak képesek megkedveltetni velem, melyet előtte nem nagyon figyeltem. Nem titkolom, hogy hasonló elvárásokkal töltöttem be a Trónok harca játékváltozatának első fejezetét is, hiszen a könyveket nem olvastam és a sorozatból sem néztem egyetlen részt sem.

A Game of Thrones: Episode One - Iron from Ice azonban kicsit kilóg a csapat eddigi munkáiból. De kezdjük az elején. A sztori a Forrester-ház megpróbáltatásait mutatja be a számunkra és az első epizódban három főszereplőt is kapunk. Elsőként a ház hűséges szolgája, Gared Tuttle irányítását kapjuk meg, majd az új lord, Ethan és a legidősebb lány, Mira következnek.

A történet során váltakoznak a szereplők, de a legtöbbet Lord Ethan-nal kalandozunk. Sajnos azonban ez nem úgy sikerült, ahogy azt vártam (nem használok többes számot, lehet más nem így van vele). Gared első bevetése és hazatérése rendben van. Kellő arányban vegyítik a harcokat és a beszélgetés-döntéshozós részeket. Ám utána egész komolyan leül az egész.



Lord Ethan ugyanis a megmaradó hatalmát próbálja megerősíteni és biztosítani, Mira pedig szövetségeseket keres a következő királynő oldalán. Mindez pedig rengeteg beszélgetéssel jár és aki nem ismerős a Trónok harca világában, annak bizony sokszor kell a Kódex menüpontra kattintani, hogy megértse: ki miért segít vagy éppen miért ellenséges velünk.

Ráadásul valahogy ebben a részben jön ki először igazán az, hogy a TellTale Games által használt grafikus motor bizony már kiöregedett. Számos alkalommal tűnik úgy, mintha vízfestékkel lenne felhúzva az egész háttér vagy éppen karakterünk. Sok a bug is: eltűnő fejek, kifagyások mentések közben és megakadó szinkronok is előfordulnak a programban.

Ami pozitívum, hogy a lezárás ismét frenetikus lett és bizony felkeltette a figyelmemet. Kérdés, hogy az Iron from Ice pusztán felvezetésként szolgált (amit kétlek, hiszen két irányítható karaktert még nem is láthattunk semmilyen módon) és mostantól beindulnak az események vagy a remek cliffhanger után újra leül az egész. A második epizód is megkapja az esélyt, de talán ideje lenne kicsit pihenni a csapatnak és erőt gyűjteni, mert hamarosan ez már nem lesz elég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • botyika #2
    nemértem mért nem csinálnak inkább rajzfilmet. kb tök mindegy mire kattintok, úgyis nagyjából ugyanaz lesz a vége. akkor már egyszerűbb lenne nézni.
  • bunny #1
    Borzalmasan rossz játék, annyit se ér amennyi helyet foglal. Semmilyen korosztály számára nem ajánlott. 0/10 nálam.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2014.12.22. 13:26:36