Ötvös Tibor

Tales from the Borderlands: Episode One - Zer0 Sum

Megjelent a Tales from the Borderlands: Episode One - Zer0 Sum, mellyel a TellTale Games ismét bizonyította tehetségét.

Őszintén be kell vallanom, hogy nem sok reményt fűztem a TellTale Games Borderlands-alkotásához. Bármennyire is kedvelem a csapatot, a Gearbox által alkotott világ sosem volt képes magába szippantani. Mondjuk az is igaz, hogy a The Walking Dead sorozatként vagy a Fables képregényként sem fogott meg, ugyanakkor a belőlük készített kalandok felejthetetlen élményt okoztak.

Tegnap nagy meglepetésre megjelent a Tales from the Borderlands: Episode One, mely a Zer0 Sum címet kapta és már elöljáróban el kell mondanom, hogy rajongója lettem eme alkotásnak is. Azt hiszem ebben rejlik a TellTale Games nagyszerűsége... Képes egy már létező franchise-t más oldalról megmutatni és ezzel egy szélesebb közönség által is szerethetővé tenni.

Mivel természetesen ezúttal is epizodikus megjelenésekről van szó, így a történet nem teljesedik ki a szemeink előtt, de az már ezen a fejezeten látszik, hogy a fejlesztők megértették miről szól a Borderlands univerzum. Bár nem fogjuk folyamatosan a hasunkat fogni a nevetéstől, nem tolnak minden pillanatban az arcunkba egy-egy poént, de jókat fogunk mosolyogni a történéseken.



Rhys és Fiona, a sorozat két főszereplője teljesen eltérő egyéniségek, más a hátterük, más hajtja őket előre... egyedül a céljuk közös. Rhys konkurense, Vasquez nyomában lohol aki szerinte ellopta a neki járó előléptetést a Hyperion cégnél. Mindezt egy céges szerződés meggátlásával próbálja megbosszulni, melyben azonban Fiona is érintett. A két szereplő közötti váltás remekül van megoldva (mikor először kapjuk meg Fiona irányítását az pazar).

A nagyjából 2 és fél órás első fejezet során megismerjük a főellenfelünket, a ranglétrán lejjebb álló rosszakaróinkat és mindeközben természetesen haladunk a Cliffhanger-felé. Aki pedig attól fél, hogy az akciórészek hogyan működnek egy alapvetően kalandjátéknak nevezett programnak az megnyugodhat... senki nem fog csalódni. Ráadásul karaktereink egyedi képességeit is használnunk kell, ezzel is befolyásolhatjuk a történet alakulását és természetesen a választásaink is kihatással vannak a további kalandokra.

Melyik a kedvenced?
  • The Walking Dead
  • The Wolf Among Us
  • Tales from the Borderlands
  • Egyik sem
  • Mind
A Tales from the Borderlands: Episode One - Zer0 Sum számomra nagyon kellemes csalódás és ezek után elkezdtem nagyon várni a második fejezetet és természetesen a Game of Thrones nyitányát is (a The Walking Dead harmadik és a The Wolf Among Us második évadáról nem is beszélve). A felvezetés remek, kíváncsian várjuk hogyan folytatódik az egyedi kaland.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!