Ötvös Tibor

DDOS-támadás a World of WarCraft szerverek ellen

Egy DDOS-támadás miatt számos játékos nem élvezheti a tegnap megjelent Worlds of WarCraft: Warlords of Draenor világát.

A tegnapi napon elrajtolt a World of WarCraft legújabb kiegészítője, a Warlords of Draenor, mely - sajnos - már természetes módon nem kezdett túl fényesen. Most nem az eladásokat tekintve értjük ezt, hiszen arról még nincs információ, hanem a rajongói visszajelzések és a Blizzard hivatalos közleménye alapján kell leszögezni ezt a tényt. A megszokott szerver-leállások miatti kapcsolódási gondok miatt ugyanis egy DDOS-támadás is érte a programot.

Ennek lényege, hogy több, bizonyos programmal megfertőzött gépről küldenek különböző csomagokat a szerver felé, mely így túlterhelődik és leáll. Ennek eredményeképpen a valódi játékosok nem tudnak fellépni és így aktiválni a játékot. Micah Whiple a csapat fórumán türelmet kért és ígéri, hogy próbálják gyorsan megoldani a problémát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #9
    Tisztázzuk, azért nem írtam mindig így a Blizzardról én sem, és az, hogy védem, az nem jelenti, hogy elégedett lennék vele teljes mértékben. Csak tudod a legtöbb Blizz játék alá olyanok kommentelnek akik abszolút nem is játszanak ezekkel, csak egyszerűen újabb és újabb támadási felületet látnak benne. Amúgy olyan kiakadókra írtam amit írtam, akiknél tényleg ha már neadjisten 1 napot kell várni, kiverik a hisztit.

    Azért az nem egészséges. Nyilván egy napokig tartó leállás iszonyat idegesítő, és szerintem valamilyen kompenzáció járna érte (persze gondolom erre a Blizzard okosba kitalálta már a szerződésében azt a pontot, hogy sajnos ez benne van a pakliban és a user tudomásul veszi...)

    2 dolgot azért hozzátennék (a Blizzard védelmében, höhö)

    1) Haverom tegnapelőtt (!) már tudott játszani Ragnaroszon, igaz volt sor meg minden, de azért bejutott igaz, ehhez is 2 nap kellett az indulás után, ami persze übergáz... DE... mindezek a túltelített PvP szerverekre igazak. Vagyis realmre vagy mi a franc.

    2) Nem vágom, hogy amúgy erre mi lehet a megoldás. (mondjuk ez nem feltétlen szól a Blizzard érdekében, de azért gondoljunk bele...) Ezeken a realmeken amúgy is kegyetlen sokan vannak, hogy lehetne ezt megoldani. Egyszerűen vicces, de túl kicsi a világ... Mindenki az új helyszínen lenne, ha korlátlanul lennének játékosok beengedve. Ami 2 évvel a MoP után volt, szerintem az is nevetséges... hogy ilyen tömegek legyenek 1-2 helyen. Jó, valaki ezt szereti, élettel van teli a játék, de ez a másik véglet már néha...

    Én világéletemben PvE-s voltam, szóval nyilván ezt nem is látom objektíven, sajnos amit leírtál sunyiságok bizonyos emberek részéről, nos az mindig is jellemző volt. De úgy igazán tenni ellene nehéz... hiszen kitudja ezeket egyesével ellenőrizni? Hogy ő most csak teng egy dungeonben vagy tényleg teszem azt kell neki nyúlseggszőr? Érted...
    Bosszantó, de nem igen védhető.

    Ami meg a 10 év tapasztalatot illeti, alapvetően ez realm rendszer szar így. Eleve most a Blizz helyébe nyitottam volna pár al-realmöt, ahová ingyen lehetett volna menni, és később meg ingyen vissza.. ha már ekkora a tömeg....

    Ugyanakkor mondom, az a bizonyos sunyi gamer réteg minden játékban jelen van, csak itt, ahol tejelünk havonta keményen, jobban kiveri a biztosítékot... joggal.
    Utoljára szerkesztette: Etinger, 2014.11.17. 09:12:58
  • Camouflage #8
    - A jatekot nyaron rendeltem elo. (majus ota elerheto volt)

    - Kb. 6-8 Millio mas jatekossal egyetemben.

    - Nem "1-2 napos" leallasrol van szo: a jatekban durvan a szerverek fele __szerda este__ ota elerhetetlen

    - Ha be is jutsz 4-5 __ora!!__ varakozas utan, a jatek annyira laggol, hogy allo kepet latsz

    - Nehany szerencses meg idoben bejutott lowpop szerverekre (pl. meghivattak magukat ismerossel egy doglott szerverre), es exploitaljak a jatekot: ha AFK-olniuk kell, egyszeruen beallnak egy alacsony szintu dungeon-ba, es haggyjak, hogy a mobok ussek oket. Igy nulla az eselye, hogy kivagja oket a jatek, mig ok iskolaban/munkahelyen vannak. Sounds fair?

    - Fent nevezett jatekosok mar elso nap lvl100-ak voltak, masodik nap full PvP gearben paradeztak, nehany __Conquest__ epiccel megdobva. Ebbol a lvl100 elerese legalabb nehany het kellett volna, hogy legyen (a nehany oraval szemben). A PvP geart epic-ekkel ... meg jobb, ha nem is emlitjuk.
    - Rengeteg, Beta ota ismert bug javitatlan, koztuk a main featurenek szant Garrison is.

    - £25-40-ot fizetnek az emberek ezert a darab szarert, attol fuggoen, hogy hol es mikor veszik meg, plusz a havi elofizetoi dijat, amit most emeltek.

    Majus ota voltak adataik arrol, hogy mennyien akarjak jatszani ezt a kurva jatekot. Tiz ev tapasztalattal, negy kiegeszitovel a hatuk mogott, nyolc honappal az elorendelesek megkezdese utan eloallnak ezzel?

    A gyanusitgatasra es az elbuvolo stilusodra nem kivanok reflektalni. Mezei (esetleg mocsari) troll vagy. Talan fizetett forumozo. Mindkettot vastagon leszarom. A teny ettol meg teny marad. A Blizzard elofizetoket fog verezni.

    Olvass bele az EU forumba, csak hogy keped legyen arrol, mennyire szeretik a jatekosai ezt a penzehes, inkompetens ceget. Sokan annyira megundorodtak a cegtol, es a jatekaitol, hogy meg ha meg ha (Karacsonyig?) meg is fixaljak a jatekot, akkor sem fognak vele jatszani.

    Mintegy mellekesen latott/olvasott barki is, baaarmilyen bocsanat kerest a ceg reszerol? Hadd segitsek, nem olvasthattal, mert nem volt ilyen. Lapitanak, mint szar a fuben, es probaljak boviteni a szerver parkjukat. __5__ nappal Launch __utan__ FFS!!


    Ezek voltak a kemeny tenyek. Most pedig lassuk, hogy probalod tovabb vedeni a Blizzard (amugy sem letezo) becsuletet.

    A szemelyeskedest mellozzuk. Ebbol nem vagod ki magad vele.

  • SirBubu #7
    szerintem az aljas Horda áll a dolog mögött

    jókibányásztak egy csomó aranyat a csontagyukkal azok a favágók, aztán megfizettek valakit, aki ért is valamicskét a dógokhó, az meg széjjecseszte az Allik játékát

    mindezt persze azért, hogy nehogy leraideljék őket, mert az orkokról annyit tudni kell, hogy bár undorítóan rusnya népség, de legalább gyávák is

    (szerk.) másképpen fogalmazva: az orkok nem csak csúnyák, de buták is
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.11.16. 19:44:47
  • Etinger #6
    Rendszeres, napi szintű leállások vs megjelenés utáni túlterheltséget ne keverd össze. Nyilván ha 30 napért fizetek, és a felén kb használhatatlan a szoftver, akkor az enyhén szólva bosszantó. De itt 1-2 napos - és akkor sem folyamatos - leállásról van szó, ami azért egy ekkora fizetős játékosbázisnál (ami kb sehol semmilyen cégnek nincs), érthető. Nem kell a szart is megenni, de azért ne verjük már az összes játék debütálásnál a földhöz magunkat.

    Pláne, hogy többnyire az ugat, aki ezért nem fizet, csak törtszerveren tolja, vagy esetleg ott se...
  • cateran #5
    Ha nem erted miert problemazik valaki azon, hogy a penzeert nem megfelelo szintu szolgaltatast kap, akkor a hiba nem bennuk van..igenytelen vagy, tokmindegy milyen szart tolnak az arcodba, te boldogan csaholsz mindenre...
  • Etinger #4
    Amúgy valahol szerintem nem egészséges, ha valaki túl nagy balhét csap, mert 1-2 nappal később tudja csak napi X órában tolni a játékot. Igen, akkor is, ha előfizet és akkor is, ha X hónapja előrendelte és várja. Ott valami gond van, ha valaki ezen 5 percnél többet mérgelődik, mert soha de soha nem lehet semmilyen szórakoztatásra alkotott termék ilyen hatással az emberre, mert onnantól kezdve már függésről van szó...
  • Etinger #3
    Én megvettem, de speciel nem verem magam a földhöz, hogy nem ment a rajt zökkenő mentesen. Esetleg Te is megvetted, vagy megint valaki olyanként ócsárolsz valamit, aki egy pillanatig nem nyomta, max törtszerveren...

    No mindegy, amúgy sem tudom hogy pl egy high populated realmre mikor sokan rászabadulnak, hogy kellene megoldani. A realm utaztatás könnyítése nem ártana.
  • KRTuning #2
    Egyszerűbb támadásra fogni.
  • Camouflage #1
    DDOS? Hat a f*kam nem kene? Igen (nagy valoszinuseggel), volt DDOS tamadas is a Blizzard serverei ellen, de a valodi oka annak, hogy a jatekosok nem tudnak belepni az, hogy fent nevezett tarsasagnak nyolc honap (pre-order elerheto volt marcius ota) nem volt eleg arra, hogy felkeszitsek a servereiket 8M jatekosra. Tiz ev, negy kiegeszito, es nyolc honap az exppack bejelentese ota nem volt eleg ahhoz, hogy rendbeszedjek a szarjukat.

    De ezt is el fogjak kenni. Ezt is tul fogjak elni .. mint a mindenkori magyar kormany :) Meg akkor is ha mar a reszvenyesek (akik kozul nehanyan jatekosok) kuldik el oket a jo edes kurrva annyukba.