Ötvös Tibor

Reboot és nem folytatás a Doom

A QuakeCon 2014-en az id Software bejelentette, hogy reboot lesz az új Doom.

Érdekes volt figyelni, ahogy a Bethesda és az id Software is a Doom következő részét szinte egyetlen egyszer sem nevezte Doom 4-nek. Ma kiderült, hogy ennek mi is az oka. Sokakat talán nem lep meg - főleg a mai trendeket figyelve -, hogy a kultikus FPS következő része egy reboot lesz. "Ez egy eredet-játék lesz, vagyis átértelmez mindent, amit az eddigiek során láthattunk" - árulta el Marty Stratton producer.

A QuakeCon-on játszható demó formájában is kint van a program, melyről akkor hamarosan megérkeznek az első, rossz minőségű videók is. Addig is a beszámolókra hagyatkozva kijelenthetjük, hogy a Doom nagyon véres lesz, változatos démoni ellenfelek törnek az életünkre és a közelharc is fontosabb szerepet kap, mint eddig.

A Doom még nem kapott megjelenési dátumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #6
    azért reménykedtem.
  • Zero 7th #5
    Kora ókor óta ugyanazok a sztorik keringenek változó körítéssel, úgyhogy nagyon sok újra már ne számíts.
  • Macropus Rufus #4
    már ezek is kezdik a reboot-okat? :((
    Tisztára mint a moziban. És hol vannak az új ötletek? Azok már nincsenek? :(
  • Szefmester #3
    Szerintem a láncfűrészre meg a puskatussal pofánvágásra, és a túl közeli dögök talppal való távolabb juttatására gondolhatnak...

    Mióta lett a közelharc = a QTE-vel? Tisztára úgy nyavajogsz mintha lövésekre nem lehetne bevetni... Az ott tapasztalt autoaim miatt nem sírsz? Vagy hogy miért olyan lassúak és ostobák az AI vezérelte ellenfelek?
  • amitakartok #2
    "a közelharc is fontosabb szerepet kap, mint eddig"

    Azaz QTE-kkel lesz telebaszva? Nagyszerű...
  • Zero 7th #1
    Kár, hogy a második rész elrontja a mintát, nem lehetne azt csak az első kiegészítőjének tekinteni? Mert akkor lehetne azt mondani, hogy a sorozat minden része reboot. :P