Ötvös Tibor

Máris profitot hoz a PS4

Kaz Hirai, a Sony vezérigazgatója szerint máris profitot termel a PS4.

Elég meglepő az, amit ma Kaz Hirai, a Sony vezetője nyilatkozott az újságíróknak. Az úriember elmondása szerint ugyanis a PS4 már most, mindössze fél évvel a megjelenése után profitot termel. Hirai szerint a mostani generáció sikere a PS2 diadalmenetét is felülmúlhatja, ami elég nagy szó, hiszen utóbbiból 12 év alatt 155 millió darabot értékesítettek.

A sikerhez hozzájárul az a tény is, hogy az eddig értékesített PS4-hez a felhasználók közel fele előfizetett a PS Plus szolgáltatásra is (ez 7 milliós bázist jelent). Ez nagyon fontos, hiszen a PS3 még 2009-ben is veszteséget termelt. "A PS4 lehet az a platform, mellyel megismételhetjük a PS2 sikerét és bevételeit" - fejezte be Hirai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    A kínai piacnak köszönhetően tutibiztos hogy többet adnak el, mint PS2-ből és profit is nagyobb lesz, ráadásul rengeteg embert online függővé tesznek.
    Még mindig érdemes Sony részvényt venni, a Microsoft nagyon valószínű, hogy nem fog ennyire növekedni a belátható időn belül, bár az amerikai cégeknél bármi lehet, simán lenyúlják mások fejlesztéseit, feléjük dől a terep szabadalmi perekben stb.