Ötvös Tibor

Elbír a TellTale a Borderlands és Trónok harca projektekkel?

A TellTale Games komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen továbbra is egy viszonylag alacsony tagszámmal rendelkező fejlesztőcsapatról beszélünk, akik jelen pillanatban minimum négy projekten tevékenykednek.

A The Walking Dead második évada pár napja mutatkozott be és bár sajnáljuk, hogy Lee nem szerepel már benne, de mégis egy nagyon kellemes nyitányt produkált Clementine első, önálló kalandja. Az All that Remains megjelenése miatt azonban csúszott a The Wolf Among Us második fejezete, a Smoke and Mirrors debütálása, ráadásul jelen állás szerint lehet, hogy nem is kevéssel. A hivatalos oldalon ugyanis csak annyi van feltüntetve, hogy 2014 első felében jön majd a program, ami azt is jelentheti, hogy előtte még végigviszik a The Walking Dead Season Two-t. Kérdés, hogy ez mennyire jó ötlet, hiszen addigra sokan már el is felejtik, hol tartott a fabletowni sorozatgyilkos nyomozása.



Ezek után kimondottan meglepő volt, hogy a csapat korábban nem egy, hanem két újabb projektet jelentett be. A rajongók által tippelt és titkon remélt Star Wars és TellTale Games kooperáció sajnos elmarad, helyette érkezik a Trónok harca és a Borderlands (!!) adaptáció, melyek igen érdekesen jöttek létre.

"A 2012-es Spike VGA-n voltunk" - árulta el Steve Allison, a TellTale Games egyik vezetője. "És a Gearbox ült az egyes asztalnál, mi pedig a kettesnél - mi a The Walking Dead-et vittük ki. Kicsit beszélgettünk és nem emlékszem, pontosan mikor hangzott el, hogy 'ezt meg kellene csinálnunk', de pár koktélon már túl voltunk. Nem is vettük komolyan a dolgot, azt hittük elfelejtődik, de hazaérve elkezdtük tervezgetni a Tales from the Borderlands-ot. És kiderült, hogy a Gearbox is komolyan gondolta az egészet."

A TellTale Games nem hazudtolja meg magát és ismét egy, a választásainkat komolyan számon tartó és azzal a sztorit jelentősen befolyásoló kalandjátékot készít majd, mely természetesen epizodikus formában lát majd napvilágot. Kérdés, hogy ez mennyire tetszik majd a rajongóknak, hiszen a Borderlands világa adott, ráadásul csak a játékvilágban van jelen, míg mondjuk a The Walking Dead minden médiumban képviseli magát.



A második projekt George R. R. Martin A tűz és a jég dala című könyvsorozatára és a Trónok harca sorozatra épül. A kötetet fontos kiemelni, hiszen a tévében látható széria az A tűz és a jég dalának könyveit dolgozta fel, ám a TellTale Games nem csupán azt a sztorivonalat szeretné beemelni a programban. Hasonló dologra számíthatunk, mint a Fables esetében, ahol egy teljesen új, a képregényekben eddig nem látott sztorivonalat hoztak be a The Wolf Among Us-ba. Megkötések azonban vannak.

"Kreatív szempontból az HBO licenszhez kell ragaszkodnunk, így a Trónok harca sorozat lesz az elsődleges forrás" - árulta el Allison. "Ha a játékkal játszunk úgy kell érezze majd minden rajongó, hogy a műsort nézi és éppen ezért sok olyan döntést hoztunk, amiket a show készítői is. Beszéltünk velük erről, hogy hogyan hozzák meg a döntéseiket, mit hagynak ki és mit tartanak meg, hogyan zárnak le egy-egy nagyobb ívet."

"Ugyanakkor nálunk az az ötlet, hogy négy csapat dolgozik négy különböző játékon egyszerűen nem létezik. A tagjaink mozognak a különböző projektek között. Például az animátorok elkészítik a The Walking Dead második fejezetét, majd mennek tovább a The Wolf Among Us-ra, onnan pedig vissza a The Walking Dead-re. Ez az epizodikus megjelenés lehetővé teszi mindezt, hiszen szabadon lehet mozogni, nem kell, hogy 50 fickó ugyanazon a játékon dolgozzon 18 hónapig."

Mindenesetre a srácok számára a 2014-es év igen sűrű lesz és ennek mi, játékosok csak örülhetünk. Kérdéses azonban, hogy egyszerre ennyi dolgot mennyire tudnak majd kézben tartani és nem megy esetleg a minőség rovására a munkatempó. Vagy nem lesznek olyan csúszások, mint a The Wolf Among Us esetében, aminek cseppet sem örülnénk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Svlad Cjelli #3
    Hat jo, de a Wolf among Us mar lassan harom honapja van kint es meg mindig sehol sincs a masodik Epizod...
  • MerlinW #2
    Elbír, miután 3 különböző stúdió készíti a 3 játékot...
    Skybound Entertainment, Vertigo és Warner Bros Interactive