Ötvös Tibor

A Wii U nem éli meg a következő karácsonyt

A Sony és a Microsoft látványosan letette a fegyvert, így most a Nintendo a kiszemelt célpont.

Hivatalosan természetesen senki nem szólt be egyik cégtől sem, ám Kenny Linder, az egykori Little Deviants fejlesztője ma elég érdekes kijelentéseket tett a Nintendo jelenlegi generációs gépéről. "Nem volt túl bölcs dolog a PS4 európai premierjével egy időben megjelentetni a Super Mario 3D Worldöt. Ez a játék valószínű már októberben készen állt a bemutatóra. Azt hiszem, hogy a piac egy olyan irányba kényszeríti majd a céget, amerre nem akar menni."

"A kereskedőknél négy nagy konzol lesz (PS4/4, 360/One) plusz a 3DS/2DS, amik továbbra is jól fogynak, ám a Wii U eladásain Mario sem segíthet. Az én őrült elmémben az rajzolódik ki, hogy a Wii U a következő, 2014-es karácsonyt már nem éli meg. Mario megjelenése pénteken nagyon hülye lépés volt, hetekkel ezelőtt jöhetett volna. De most mindenki magasról tesz a játékra. Ráadásul egyetlen tévés reklámját sem láttam a programnak, miközben a PS4 és Xbox One folyamatosan jelen van. Rosszul mérték fel a piacot."

A véleményt Jason Rubin, az egykori THQ vezetője is osztja, aki szerint a Wii U a jelenlegi konzolos piacon nem jelentős tényező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #4
    És pont ez a gáz. Ennek húzócímnek kéne lennie WiiU-n erre néhány X és PS játékot lepipált eladásban, miközben a legnagyobbak meg köröket vernek rá eladásban.
    Vgachartz szerint idáig 380.000db fogyott belőle míg mondjuk Ghostsból 8x ennyi. De Forzából is bő 100.000db-al több fogyott. Mindezt úgy, hogy a két új konzolt még csak most kezdik venni és ezeknek a játékoknak az eladása dinamikusan fog emelkedni - míg a WiiU eladások hónapok óta halódnak. Szóval igen - kurvaszarul teljesít. (Mondjuk az is vicces, hogy megjelenés óta WiiU-ból 4.1 millió fogyott - ezt a számot a PS4 és az Xone is 2-3 héten belül túllépi.
  • cateran #3
    Nyilvan nem lattad a Putty Squad cimu remekmuvet, ami alig 22 angol fontert mar viheto is PS4-re...meg mindig nem hiszem el, pedig en magam kerestem ra amazonon :D
  • Svlad Cjelli #2
    Ez akkor marhasag! Minden evben jon valami okos aki elmondja, hogy eppen nemyik konzol mit el meg es mit nem.

    A Nintendo kicsit most sziv mert a Wii az uj volt, de a WiiU mar nem mutatott tul sok ujjitast. Tehat a GC-Wii ugras az bazi nagy volt de a Wii-WiiU mar messze nem akkora. Es hat van ra egy ev utan talan 4 jatek amit erdemes is rajta jatszani, es meg azok sem a legjobbak....

    Dehat most eppen akkor mi az a nagy konzol ami olyan epic jatekokkal araszt el minket? Mert en jelenleg EGYETLEN EGY launch title-tol sem vagyok elejulva.
  • Rowlend #1
    Én csak netes infókból tudok ítélkezni, de úgy látszik a Super Mario 3D World lepipált jó pár Xbox One és PS4 játékot eladásban.