Ötvös Tibor

Egymillió PS4 talált gazdára 24 óra alatt

Sikerrel mutatkozott be a következő generáció első képviselője.

November 15-én Észak-Amerikában hivatalosan is elindult a következő generáció és ezúttal a Sony volt a gyorsabb a PS4-gyel. Az előzetes becslések, szakértői elemzések, jóslatok alapján a gép 1.5 milliós előrendelésekkel bírhatott (a Sony hivatalosan 1 milliót ismert el) és az első eladási adatok szerint nem is tévedtek túl nagyot. A cég hivatalos közlese alapján ugyanis a PS4 a megjelenése napját követő 24 órában 1 millió gépet értékesítettek.

Az indulás azonban nem volt zökkenőmentes. A PlayStation Network például épp a PS4 megjelenésének napján állt le, így nem tudtak fellépni a vásárlók valamint a firmware frissítése sem sikerült még a játékok lemezeiről sem, a hardware folyamatosan kifagyott. Ugyanakkor a HDMI-portok sem működtek megfelelően.

Ennek ellenére az elemzések alapján év végére megduplázódhatnak az eladások az Egyesült Államokban és az európai megjelenésig javítják ezen gondokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    Nem olvastal eleg figyelmesen..a hdmi port sem mukodott, a hardver is fagyogatott...van ott gond rendesen (a software es netes infrastruktura mas kerdes, az meg soha senkinek sem mukodott rendesen, miert pont a Sonynak ment volna?:D)
  • Narxis #2
    Pedig jó lenne ha konzolra váltanál már.
  • asgh #1
    A HDMI portok az eladott mennyiség alig 4%-ában okoznak problémát. Még egy hadgyakorlaton is számolnak 3% járulékos veszteséggel, értsd: halálos áldozattal. Ehhez képest milliós nagyságrendben gyártott eszköznél 4% meghibásodás abszolút vállalható. (Mondom ezt úgy, hogy nem volt és nem is lesz konzolom még jó darabig.)