Ötvös Tibor

Soha nem lesz DRM a PC-s The Witcher 3-ban

Biztosan nem lesz másolásvédelmi rendszer a The Witcher 3-ban.

A PC-s tábor életét sokszor keserítette már meg a DRM nevet kapott másolásvédelmi rendszer. Ennek berkeiben komoly megkötések voltak, ha játszani akartunk (például folyamatos netes kapcsolat) és bizony a legtöbb esetben nem a vásárló hibájából adódtak a fennakadások (közben pedig a kalóz-példányok tulajdonosai vidáman játszottak). A CD Projekt is alkalmazott korábban ilyen rendszert, ám annak negatív hatásai miatt végül lemondtak erről.

"A The Witcher 3 PC-s változatában soha nem lesz semmilyen DRM, már a nulladik naptól mentes lesz az ilyen védelemtől" - árulta el a CD Projekt RED társ-alapítója, Marcin Iwinski. "A múltban már próbálkoztunk DRM-mel (ó, ember, milyen naivak és fiatalak voltunk;)) és az éppen elég volt. Megtanultuk a leckét."

A The Witcher 3: Wild Hunt főszereplője, Geralt végre visszanyeri az emlékeit, ám a két epizód között eltelt hat hónapban a körülöttünk lévő világ alaposan átrendeződött, ennek ellenére hősünk továbbra is keresi a rokonait. A The Witcher 3: Wild Hunt jövőre jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!