Gyurkity Péter

Nagyon látványos lesz a GTA VI

Az új motor állítólag nagy előrelépést hoz magával, a megjelenés azonban még nincs közel.

A GTA-sorozat kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy a Rockstar ilyen előfizetéssel egészíti ki a meglévő kínálatot, a sorozat következő tagjára azonban még várnunk kell, erről ugyanis egyelőre külsős kiszivárogtatások bukkantak csak fel. Most ismét egy ilyen értesülés látott napvilágot, amely már a motor várható előnyeire hívja fel a figyelmet.

A napokban egy francia forrás tette közzé saját rövid Twitter-bejegyzését, amelyben a házon belül fejlesztett motor legújabb változatáról olvashatunk. Az állítólag RAGE9 névre hallgató változat a jelek szerint nagyon látványos és még részletesebb lesz, mint a korábbi példányok, legalábbis az azt működés közben állítólag megtekintő személyek szerint. Maga a forrás viszonylag megbízhatónak tekinthető, ő ugyanis a francia illetőségű Rockstar Mag alapítójaként hosszú évek óta a stúdió várható újdonságairól, azok részleteiről számol be rendszeresen, tehát nem minősül laikusnak a témában. Azt sajnos nem tudjuk meg, hogy pontosan miben áll majd a nagy előrelépés, de nyilván a kinézet terén igyekeznek javítani, bár emellett a nem-játékos karakterek viselkedése is fontos részletként jelenik meg.

Arról tavaly már olvashattunk, hogy AI dobhatja meg ezen karaktereket, akik a következő epizódban jóval élethűbben mozognának és viselkednének a virtuális világban. A Rockstar a maga részéről mindössze annyit erősített meg, hogy valóban dolgoznak a sorozat hatodik tagján, más külsős források szerint pedig ez visszatérne a Vice City helyszínéhez, vagyis a látványos és élethű játékban majd a floridai környezetet vehetjük majd szemügyre. Azt nem tudni, hogy időben hol helyeznék el a történetet, itt a kubai rakétaválságtól napjainkig terjed az intervallum, ezzel kapcsolatban azonban még nincs megbízható információnk.

A megjelenés a jövő év végén, esetleg 2025 elején valósulna meg, az aktív fejlesztést állítólag csak tavaly kezdték el, a bizonytalansági tényező tehát ezen tekintetben is komoly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    És azt se felejtsük el, hogy minden, MINDEN eredeti készítő elhagyta már a Rockstart. Úgyhogy a logikus feltételezés, hogy tehetségtelen aktivisták vették át a helyüket, mint az amerikai szórakoztatóipar minden más szegletében...
  • Sir Cryalot #2
    őrületes milyen tempóban áll földbe az egész iparág mert a fejlesztők is érzik hogy jobb sorsra érdemesek ők is ennél, modellezőkről nem is beszélve
  • Ender Wiggin #1
    Látványos meg a hírek szerint kulturálisan érzékeny :-))) 100 millió dolláros bukta...