SG.hu

240 megabites internetet kínál a UPC

A UPC Magyarország új szélessávú internet portfóliót vezetett be, megnövelt adatátviteli sebességekkel és duplájára emelt, 240 Mbit/s-os felső határral.

A UPC Magyarország 2009-ben vezette be a több mint 100 Mbit/s-os, az ADSL maximumánál hatszor gyorsabb, újgenerációs internetet, miközben a legkisebb csomagot 10 Mbit/s-ra emelte. A Fiber Power hálózat ugyanezzel a technológiával akár 1 Gbit/s-os sebességre is képes. A folyamatosan változó előfizetői igényekre reagálva a UPC a mai naptól a duplájára emeli a legmagasabb internetes sebességet. A cég közleménye szerint az új Fiber Power csomag lakossági előfizetőknek 240/20 Mbit/s-os sebességet nyújt, a vállalati előfizetőknek 250/25 Mbps-ot kínál, 60 és 80 Mbit/s garantált minimális letöltési sebesség mellett. Az új portfólióban a legkisebb csomag sebessége 15 Mbit/s-ra nőtt.

A UPC internet-szolgáltatásait használó háztartások havi átlagos adatforgalma 2009 óta a hatszorosára növekedett, és folyamatosan meghaladja az 50 GB-ot. Ugyanebben az időszakban az internethasználatra alkalmas készülékek száma is a háromszorosára nőtt a hazai otthonokban. "A 100 és 200 Megabit feletti sebességek néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek voltak. Időközben azonban már az otthonokban és az irodákban is egyre több eszköz (laptopok, tabletek, okostelefonok stb.) csatlakozik az internetre az asztali PC-k mellett, és az intenzívebb adatforgalmat bonyolító webes szolgáltatások elterjedése is jelentős keresletet eredményez. Az előfizetők felismerték, hogy az internet esetén a sebesség a szórakozás. Örömömre szolgál, hogy ezt az igényt már több mint 500 ezer internetkapcsolattal tudjuk teljesíteni" - mondja Severina Pascu, a UPC Magyarország ügyvezető igazgatója.

A lakossági előfizetők immár 15, 30, 60, 120 és 240 Mbit/s-os, a cégek pedig 50, 100, 150 és 250 Mbit/s-os csomagok közül választhatnak, díjmentes WiFi eszközzel és a nagyobb sebességű internet 3 hónapos, felár nélküli tesztelése mellett. Az új 240 Mbit/s-os szolgáltatás már 8190 forinttól elérhető. A csúcssebességű internet mellett sokcsatornás televíziót, HD-adásokat, műsorrögzítőt és több mint 400.000 előfizetővel percdíj nélküli telefonálást is egyaránt biztosító Trio XL csomag pedig akár már 10 ezer forint alatt megvásárolható. A UPC a jelenlegi előfizetőinek is kedvezményes lehetőségeket kínál a továbbiakban arra, hogy fokozatosan mindannyian áttérhessenek a nagyobb sebességű új csomagokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!