Gyurkity Péter

iPhone 5: gyorsabb processzor, újabb kép

Folyamatosan szivárognak az újabb részletek az Apple készülőben lévő párosáról. A drágább példány a jelek szerint gyorsabb chipet kap, míg az olcsóbb változat egy új képen bukkan fel.

Az előző hetekben egyre több hír jelent meg az iPhone 5 okostelefon várható megjelenésével, annak részleteivel kapcsolatban. Megtudhattuk, hogy ujjlenyomat-olvasó, valamint opcionális aranyszínű burkolat is érkezik majd a készülékkel, illetve világossá vált, hogy a cég valóban két példánnyal készül.

Ezúttal a Fox News Channel egyik munkatársa számolt be értesüléséről saját Twitter-lapján, ezek szerint pedig az iPhone 5S, vagyis a drágább, prémium kategóriás készülék egy igencsak gyorsabb processzorral jelenne meg. Az A7 jelzésű fejlesztés egészen pontosan - legalábbis a cégen belüli forrás alapján - 31 százalékkal lesz erősebb az előző generációs A6-hoz képest, eközben pedig az is felmerült, hogy a telefon szíve 64 bites változatban jelenne meg, amely különösen a vizuális effekteknél játszana jelentős szerepet. Hivatalos információ egyelőre nincs.


Ma már szinte biztosra vehető, hogy az olcsóbb változat iPhone 5C néven jelenik majd meg, erről pedig már néhány képet is szemügyre vehettünk. Most egy újabb ilyen felvétel szivárgott ki, mégpedig a kínai Pegatron egyik dolgozója jóvoltából, aki egyszerre számos ilyen készüléket kapott lencsevégre, állítólag azok minőségbiztosítási tesztje közben. Mivel a cég valóban az Apple egyik beszállítója, korábban pedig az is kiderült, hogy itt készülnek az új példányok, többé-kevésbé a mostani hír kapcsán is biztosra mehetünk.

A hivatalos bemutató az előzetes hírek alapján szeptember 10-én esedékes, addig kell várnunk a bejelentéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #11
    igen
  • portable2 #10
    iPhone 4-re még felmegy az ios 7
  • M2 #9
    "Én azt nem értem, hogy ha az iPhone arról híres, hogy se lag se semmi lassulás és tökéletes a felhasználói élmény akkor minek az erősebb proci?"

    Mert erősebb proci = több lehetőség a jövőben.
  • tomcsa4 #8
    Nem sérül, mert nem megy fel a frissítés a régiekre. Pl az iOS 7-et nem tudod majd feltenni iPhone 4-re, iPod Touch 4g-re sem. Tehát a felhasználói élmény nem romlik.

    Ellenben Androidnál pont ellenkezőleg van. Az újabb és újabb verziók gyorsulással, stabilitással kecsegtetnek, csak hát éppen a frissítést nem adják. Csak a legújabb telókhoz.
  • Linkout #7
    Tudom, hogy kötöszködsz, de biztos te is belátod, hogy fejleszteni mindig kell, meg haladni a korral.

    Viszont egy dolog igaz. Nekem iphone4-em van majdnem 3 éves. Felhasználói élményben, lagmentességben és a zsírkirály vérpistike gamek futtatásában már fel is veszi vele a versenyt a galaxy S3. valahogy a droidnak nem működik jól a szoftvere erős hardveren sem.

    Természetesen minden elismerésem az androidé, hiszen ezermillió dolgot lehet vele csinálni és agyon lehet variálni stb stb...
  • csimmasz #6
    Nos, ha az uj erőforrás igényes appok az újon jól futnak akkor a régin, nem.
    Vagyis sérül a felhasználói élmény hacsak a régiekre nem engedik föltenni, nem?
    Amugy, részben költői kérdés volt.
    Én a nagyobb kijelzőre várok ha lesz lehet kipróbálom az iPhone-t.
    Kezd a tököm kilenni a Droid szarsagaival.
    A rohadt ujraindulásos meg meg fagyogatós marhaságaival.
    Tudom hogy egy bahy több app okozza nem maga az op de ez akkor is vérlázító.
  • tomcsa4 #5
    Annyival kiegészítem asgh-t, hogy ugye fejlesztik magát az operációs rendszert is. Divatosabbá kell tenni, ehhez meg erőforrás kell.

    Tudod Androidnál úgy van, hogy ha nem bírja a telód, vegyél újat. Apple előbb kiadja az erősebb hadrvert és utána fejleszt rá.
  • asgh #4
    Az erősebb proci azért kell, hogy az új, erőforrás-igényesebb szolgáltatások is ugyanolyan lagmentesen és gyorsan fussanak, mint a régiek.
    Attól, mert az apple jobban optimalizálja az iOS-t a limitált hardvernek köszönhetően még nem jelenti azt, hogy nem fejlesztenek a hardveren, csak sok esetben megtehetik, hogy szoftveres oldalon javítanak a felhasználói élményen ahelyett, hogy mindent a processzor sebességre bíznának, a programozó meg csináljon, amit akar.
  • csimmasz #3
    Én azt nem értem, hogy ha az iPhone arról híres, hogy se lag se semmi lassulás és tökéletes a felhasználói élmény akkor minek az erősebb proci?
    Egy, két játékhoz?
    A tökéletes felhasználói élmeny javítható?
    Akkor eddig mégsem volt tökéletes?
    Most akkor, hogy is van ez?
  • tomcsa4 #2
    Jönnek hozzánk és a Magyaországhoz hasonló szutyok országokba. Itt nem zsámít, mennyit kell gariztatnod a készüléket. M.o. annyira kicsi piac, hogy nem érdekes az Apple számára. A legmegbízhatóbb, makulátlan készülékek mennek az USa-ba, Angliába, Franciaországba.
    Nálunk a javított dolgokat is eladják újként. Majd max kicserélik, ha szerencsétlenségre pont gari időn belül megy tönkre.
    Nézzd meg az amerikai piacon vett iphone-okat és a magyar piacon vásároltakat. Utóbbiaknak a wifije megy tönkre, kopnak, esnek szét, hullanak a gombjaik.