Berta Sándor

PayPal-konkurenst tervez a Facebook

Újabb területen vetné meg a lábát a világ legnépszerűbb közösség oldala. A Facebook ezúttal online, illetve mobil fizetési szolgáltatással akar kirukkolni.

A közösségi portál olyan fizetési megoldáson dolgozik, amelynek segítségével hosszabb távon akár a népszerű fizetési szolgáltatóval is eredményesen veheti fel a harcot. Az All Things Digital kiszivárgott információkra hivatkozva azt írta, hogy a Facebook saját online fizetési megoldást fejleszt, aminek a tesztelése már javában zajlik. Az új szolgáltatás a következő hónapban el is indulhat az Amerikai Egyesült Államokban. A projektben részt vesz a JackThreads internetes üzlet is, ami elsősorban fiatal férfiaknak kínál ruhákat. A platform nem véletlenül választotta a boltot, már jelenleg is szorosan együttműködik vele és a mobilokról elérhető honlapja, illetve a mobil alkalmazása komoly bevételt generál.

A mostani program célja az, hogy a hitelkártya-adataikat korábban megadó Facebook-tagok - elsősorban a mobil készülékeik segítségével - vásárolhassanak különböző online boltokban. Sucharita Mulpuru, a Forrester Research kiskereskedelmi elemzője szerint az új szoftver a PayPal közvetlen konkurense lehet. A PayPal szóvivője közölte, hogy nagyszerű kapcsolatuk van a közösségi portállal és szeretnék ezt folytatni, ügyfeleik szeretik a Facebookon keresztül is használni a szolgáltatást és 2006 óta komoly összegeket fektettek be a mobil fizetési rendszer fejlesztésébe.

Egyébként közel egy éve létezik a Facebook Gifts, ami lehetővé teszi, hogy a közösségi oldalon jelen lévő ismerősök különböző ajándékokkal és virtuális tárgyakkal lepjék meg egymást. A termékek árát a hitelkártyájukkal vagy a PayPal rendszerében egyenlíthetik ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • toto2700 #6
    Szerintem meg ezt hívják piaci versenynek. Legalább a paypalnak sem lesznek elszállva az átváltási díjai.
  • fecg21 #5
    Utoljára akkor figyeltem amikor telefont vettem kb 220 dollárért. Azóta se, szóval nem vagyok képben ezügybe. Biztos hogy kartellezni fog, máshogyan nem is kerülhetne ilyen bizniszbe a "fészbúk" .
  • DeviloftheHell #4
    jo a konkurencia ha nem kartelleznek nézted már milyen átváltási dijai vannak a paypalnak?
  • fecg21 #3
    Jó...akkor darabolják föl a guglit meg ezt a mocsok céget is...a f.sz kivan már azzal hogy ha egy online cégnek jól megy a szekér-akkor mindjárt az egész világot meg akarják hódítani. Majd ezt is vírus szerűen fogják terjeszteni, a paypal úgy jó ahogy van-nem kell neki konkurencia. Fosbúkéknak meg gugliéknak semmi sem elég? (bocsi de ez kikivánkozott belűlem ) :D
  • M2 #2
    "Újabb területen vetné meg a lábát a világ legnépszerűbb közösség oldala."

    Na mert az eddigi lépéseik olyan sikeresek voltak új területek meghódítására...
  • M0RN1NGST4R #1
    szóval már azt is naplózni akarják, hogy mire költöd a pénzed. na nem minta kétségeim lennének afelől, hogy a paypal első szóra nem adná ki ugyan ezeket az adatokat.