Berta Sándor

Böngésző-fejlesztő céget vett a Yahoo!

Újabb céget vásárolt fel a webes óriás. A tranzakcióval a Rockmelt sorsa megpecsételődött, lévén augusztus végén az összes termék fejlesztését leállítják.

A Yahoo! megvásárolta a Rockmelt nevű böngésző-fejlesztő vállalkozást. A hírt a fejlesztők jelentették be a társaság blogjában, ugyanakkor az nem derült ki, hogy a Yahoo! mennyit fizetett a tranzakció során. Az All Things Digital a bennfentesektől kiszivárgott információkra hivatkozva azt írta, hogy a vételár 60-70 millió dollárt tehetett ki.

A Chromiumra, vagyis a Chrome nyílt forráskódú verziójára épülő böngészőt 2009 óta fejlesztették, nem kizárólag Facebook-rajongóknak. A projektet támogatta Marc Andreessen, a Netscape alapítója és a Facebook is. 2011 júniusában a harmadik béta verzióba 31 új funkció került bele, de a szoftver az elmúlt években egyszerűen nem tudott elterjedni és átütő sikert elérni. A Rockmelt alkalmazások és webes termékek így 2013. augusztus 31-től megszűnnek.

Marissa Mayer vezérigazgató elsősorban nem a vállalatot akarta megszerezni, hanem annak munkatársait. A Bloomberg Businessweek néhány nappal ezelőtt arról számolt be, hogy a vezető 2-4 éves határozott szerződést kínált az új munkatársaknak. A Yahoo! az elmúlt hónapokban nem aprózta el az üzletkötéseket, hiszen előbb a Summly megvételével került be a hírekbe, majd 1,1 milliárd dollárért felvásárolta a Tumblr-t. Majd május végén ismertté vált, hogy a Hulu lehet a konszern következő célpontja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!