MTI

A Párisi Nagyáruházba költözött a Ustream

Annak ellenére, hogy a fővárosi modern irodaterület 20 százaléka, mintegy 600 ezer négyzetméter üresen áll, a start-up cégek nehezen találnak az igényeiknek megfelelő irodát - mondta Vojnar Zinaida, az Orco Property Group ingatlan fejlesztő értékesítési és marketing vezetője egy sajtótájékoztatón.

A tájékoztató apropóját az adta, hogy a start-upnak számító Ustream Hungary Kft. a 120 alkalmazottjának 1700 négyzetméter irodaterületet bérelt az Orcotól, az Andrássy úti Párisi Nagyáruházban. Fehér Gyula, a bérlő társaság alapító tulajdonosa a speciális igényekről elmondta, hogy 50 kerékpárnak kértek tárolót, legyen hely az alkalmazottak kutyáinak, amúgy pedig a környéken legyenek jó éttermek. Mindezt inspiráló környezetnek nevezte a termék- és technológia- valamint a design fejlesztéshez. A bérleti díjat és a bérleti időt a felek nem hozták nyilvánosságra. Jelenleg a fővárosi irodapiacon 12-15 euró közötti az átlagos bérleti díj, havonta és négyzetméterenként. Ehhez jön a 2,5-4 euró fajlagos üzemeltetési költség.


Fehér Gyula, a 2007-ben indult Ustream.tv egyik alapítója és Vojnár Zinaida, az Orco Property Group ingatlan fejlesztő értékesítési és marketing vezetője

A Ustream az élő, interaktív videó közvetítésben vezető cég a világon. A platform korlátlan számban képes összekötni a közvetítőket és a nézőket. A felhasználók száma jelenleg több tízmillió a világon, a termék számítógépen, tévén és mobiltelefonon egyaránt használható. A cégjegyzék szerint a társaság 2010 májusában alakult, a jegyzett tőkéje 500 ezer forint. Egyedüli tulajdonosa a San Franciscoban bejegyzett Ustream, Inc. Az indulás évében 808 millió, 2011-ben pedig 1,35 milliárd forint volt az árbevétele. A mérleg szerinti eredménye 20, illetve 28 millió forintot tett ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!