Berta Sándor

Az adatvédelmi igények erősödéséből profitálna az SAP

A Prism-ügy június elejei kirobbanása óta bizonyos fokig megrendült a felhasználók és a szervezetek bizalma az amerikai rendszerekben. Ezt használnák ki az európai cégek, köztük az SAP is.

A német óriáscég bejelentette, hogy a Prism-ügy miatt a jövőben az Amerikai Egyesült Államokon kívül építi fel az adatközpontjait. Werner Brandt, a társaság pénzügyi vezetője elmondta: "Stratégiai versenyelőny, hogy egyedüli globális felhőszolgáltatóként világszerte üzemeltetünk szerverközpontokat és garantálhatjuk az ügyfeleinknek, hogy az adataik csak az adott régióban lesznek tárolva."

Döntésének köszönhetően az SAP profitálhat az amerikai vállalkozások elleni bizalmatlanságból, ami a Prism-ügy kirobbanása után figyelhető meg. Ugyan a különböző tengerentúli cloud-platformok az elmúlt években növekedésnek indultak, de immár nem tudják garantálni azt, hogy a felhasználók által ott tárolt információkhoz az amerikai hivatalok nem férhetnek hozzá. Az USA területén kívüli adattárolás ezért egyre fontosabb szemponttá válhat az ügyfelek számára és előnybe kerülhetnek az ezt a lehetőséget biztosító piaci szereplők.

"Európában a kezdetektől tudjuk biztosítani az ügyfeleinknek, hogy az adataikat a helyi szerverközpontokban fogjuk tárolni és feldolgozni. Ezt a rendszert építjük most ki stratégiai értelemben" - tette hozzá a menedzser. A vállalatnál jelenleg Amszterdamban és St. Leon-Rotban vannak szerverközpontjai, emellett cloud-szerverei vannak az Amerikai Egyesült Államokban és Ausztráliában, a jövőben pedig centrumokat hoz létre Kanadában, Oroszországban, Brazíliában és Kínában. Az SAP az elmúlt években több milliárd eurót fektetett be azért, hogy vezető üzleti célú felhőszolgáltató legyen, többek között felvásárolta a SuccessFactors céget és az Ariba kereskedelmi platformot. Cloud-szolgáltatásait jelenleg világszerte 30 millióan használják, legnagyobb vetélytársa az Oracle és a Salesforce.com.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!