HENT hírlevél

Hatékonyabb szerzői jogvédelmet sürget Putyin

Az orosz elnök szerint az internetes környezetben a szerzői jogoknak a jelenleginél sokkal hatékonyabb védelmére van szükség Oroszországban, ellenkező esetben félő, hogy a filmforgalmazók és filmgyártók kivonulnak az országból.

Az orosz filmgyártás jövőjéről szóló találkozón Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozatában arra mutatott rá, hogy milyen komoly károkat okoz, amennyiben egy országban nem biztosítanak a szellemitulajdon-jogoknak megfelelő védelmet. Hozzátette, hatékony jogvédelem és jogérvényesítés nélkül "csak a legbátrabbak fognak Oroszországban maradni, mások viszont olyan országokba viszik majd filmjeiket, ahol szerzői jogaikat megfelelően érvényesíteni tudják".

Az orosz elnököt idéző Ria Novosti hírportál szerint Putyin beszédében a hatályos rendelkezéseknél hatékonyabb és eredményesebb szerzői jogvédelmi rendszer kiépítését sürgette, és határozottan kiállt az orosz filmgyártás további támogatása mellett. Az orosz állam az elmúlt több mint egy évtizedben egyébként jelentősen növelte a filmipar támogatását. 2000-ben valamivel több, mint 528 millió rubelt fordítottak a szektort érintő állami támogatásokra - az idén ez az összeg a tervek szerint már meghaladja a 6,6 milliárd rubeles értéket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!