HENT hírlevél

Biztonsági kockázat a hamis elektronikai termék

Hat hónap alatt 480 olyan küldeményt foglaltak le a francia és az amerikai hatóságok közös akciójuk során, amelyekben komoly biztonsági kockázatot jelentő hamis elektronikai termékeket találtak.

A 2012 novemberében indult, 2013 áprilisáig tartó - Franciaország és az Egyesült Államok vámhatósága által harmadik alkalommal közösen megszervezett - szellemitulajdon-védelmi akció során elsősorban hamisított félvezetőket, hálózati számítógép-egységeket, háttértárolókat és memóriakártyákat foglaltak le. A hatóságok szerint az akció nemcsak a lefoglalt áruk mennyisége miatt érdekes, hanem mert az összefogás keretében végrehajtott művelet felhívta arra is a figyelmet, a hamis elektronikai eszközök használata mind az országok biztonságára, mind azok gazdaságára veszélyt jelent.

A hatóságok szerint ugyanis a hamisított számítástechnikai alkatrészekből készült termékek, mivel nem felelnek meg a minőségbiztosítási előírásoknak, nem csak gazdasági károkat okoznak, hanem veszélyt jelentenek a használóikra nézve is. A számítógépes hálózatok működése stabilitásának aláásásával jelentős közbiztonsági kockázatot is teremtenek a hamisított alkatrészekből készülő elektronikai termékek, hiszen használatuk ma már nélkülözhetetlen olyan területeken, mint az egészségügy vagy a közlekedés. Az Egyesült Államok vámhatóságának 2012-es adatai szerint a hamis számítógépek és alkatrészeik a 7. leggyakrabban lefoglalt árucsoportba tartoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)