Gyurkity Péter

iOS 7 és iPhone 6 pletykák

Újabb részletek szivárogtak ki az Apple idén bemutatandó új okostelefonjáról és az azzal együtt megjelenő operációs rendszeréről, amelyek csak részben igazolják a korábbi értesüléseket.

Május elején bukkant fel a hír, miszerint az iOS soron következő verziója lapos kezelőfelülettel jelenne meg, többek között azért, hogy kiaknázza az egyes riválisok által elindított megújulási folyamatban rejlő előnyöket. Ezt a most megjelent értesülés is alátámasztja, ám a jelek szerint az Apple fejlesztői több eltérő koncepción dolgoznak, és még nem teljesen világos, hogy kialakult-e a végleges forma.

A 9to5mac cikkében részletesen olvashatunk arról, hogy milyen változásokat terveznek az illetékesek, illetve hogy ezen változások milyen eltéréseket eredményeznek majd a kezelőfelületen. Azt immár mindenki biztosra veszi, hogy marad a lapos felület, ez a friss hírek szerint többnyire fekete és fehér színekben pompázik, kinézetében pedig erőteljesen hajaz a Microsoft által kialakított Metro (új nevén Modern) UI-ra. Változnak a kezdőképernyőn megtalálható ikonok, az Apple átdolgozza saját alapértelmezett alkalmazásait és az értesítéseket, bár az appokra alapozó elrendezés nem változik.

Természetesen - ahogy az mostanában divat - nagyobb hangsúlyt helyeznek a közösségi szolgáltatások integrálására, itt a Facebook, a Twitter, valamint a YouTube mellett szóba jöhet a Flickr és a Vimeo is, ám a Maps és a Siri is megkapja saját frissítését, különös tekintettel az autóban történő használatra. A fejlesztők a jól értesültek szerint az iPad helyett az iPhone telefonokat részesítik majd előnyben, hogy visszaszerezzék az elvesztett piaci pozíciókat.

Ami az iPhone 6-ot illeti, itt egy most megjelent videóban homorú érintőképernyőt látunk, amelyet egy 8 megapixeles hátoldali 3D-kamera, valamint egy elülső 3,2 megapixeles kamera egészít ki. A 3D a játékoknál, és esetleg a kísérletekben már kipróbált hologramos kommunikációban segíthet, míg az elülső kamera a HD-minőségű videóhívások elterjedését szolgálná - hivatalos információ híján azonban érdemes ezen hírt fenntartásokkal fogadni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szutyi93 #23
    Sziasztok!

    Lenne egy problémám Jailbreakeltem az Iphone 5-ömet minden rendben megy mennek rá tört alkalmazások kivéve a GTA SA. Arra azt írja ki hogy a képem nincs feljogosítva ahhoz hogy ezt a programot telepítsem de minden más játék meg progi gond nélkül felment. Mi lehet a probléma?
  • BrockSamson #22
    "...nem mindenki a kinezet megvaltoztatasa miatt fordul ehhez a modszerhez.

    Ez igaz, ebben mondjuk iOS teren nem vagyok igazan tajekozott, majd utanaolvasok.
  • Papichulo #21
    Ertem hogy konnyu a jailbreak, de viszi a garanciadat,

    Ez mindegyik telefonnal igy van. Androidnal is. Mindazonaltal ketlem, hogy sok ember bukott volna telefont igy. Vagy lehet bootolni es akkor mehet az unroot, vagy be sem lehet kapcsolni a telefont, de akkor a szerviz sem fogja latni rajta a tartalmat.

    Igy nem latom a logikat abban, hogy egy modositgatni vagyo ember megveszi elobbit, majd atalakitja az utobbi kepere.

    Mindket OS-nel vannak olyan funckiok, amik csak igy erhetok el. Akiknek szukseguk van ezekre, azok root-oljak a telefont - a jailbreak is tulajdonkeppen root. Attol meg megmaradnak a telefonvalasztas egyeb szempontjai, nem mindenki a kinezet megvaltoztatasa miatt fordul ehhez a modszerhez. Mint mondtam, akinek ez a fontos szempont, az androidot vesz.
  • BrockSamson #20
    Jo, hat par millio ember meg Justin Biebert hallgat, szoval magyarazat nelkul egy szamadat nem igazan jelent semmit. :D
  • igazamvanvagyig #19
    Nem baj pár millió ember látja.
  • BrockSamson #18
    A fejlett piacokon a legtobb ember kb. ugyanannyit ad ki a high-end keszulekekert... max $200-at.

    Ebben igazad van, nyugaton az ar nem akkora hasfajas, de itthon ez a $200 korulbelul havi 16 ezerbe fajna ket evig. Anelkul kb 80000 Ft a kulonbseg a szolgaltatonal egy S3 meg egy iPhone 5 kozott (nem a Samut reklamozom).

    Ertem hogy konnyu a jailbreak, de viszi a garanciadat, ha kozben ugy romlik el a telefon, hogy nem tudod visszallitani.

    Szamomra a jailbreak nem hulyeseg, csak furcsa.
    Az egyik oprendszert a zartsagaert es uniformitasaert kedvelik millioan, a masikat pont ellenkezoleg: nyitottsagaert es valtozatossagaert. Igy nem latom a logikat abban, hogy egy modositgatni vagyo ember megveszi elobbit, majd atalakitja az utobbi kepere.

  • Papichulo #17
    miert valasztanam azt amelyik nem arra van kitalalva?

    Az iOS az OSX 10.4 forkja. Barmit megcsinalhatsz vele. Ez nem architekturalis kerdes, hanem egy szimpla korlatozas.

    Veszel egy iPhonet dragabban mint egy androidos keszulek

    A fejlett piacokon a legtobb ember kb. ugyanannyit ad ki a high-end keszulekekert... max $200-at.

    majd szethaxolod hogy vegul megkapd azokat a funkciokat amik az androidon alapban adottak.

    Amennyiben a next->next->finish az "szethaxolas", akkor igen. De ha erre nagyon szukseged van, akkor megteheted. Attol meg iPhone/iPad marad, annak elonyeivel egyutt.

    Raadasul androidon az UI-t ugy is atalakithatod, hogy meg rootolnod sem kell a keszuleked.

    Akinek ez esszencialis, az androidot vesz. Senki nem kotelez senkit az iPhone/iPad megvasarlasara, megis veszik millioszam.

    De akkor miert modositgatnad?

    Amiert az androidot is. Van akinek igenye van ra.
  • BrockSamson #16
    De a szabadon modositato es a csak feltoressel modosithato rendszerek kozul, ha mindketto vegul ugyanugy alaktithato lesz, miert valasztanam azt amelyik nem arra van kitalalva?
    Veszel egy iPhonet dragabban mint egy androidos keszulek, majd szethaxolod hogy vegul megkapd azokat a funkciokat amik az androidon alapban adottak. Raadasul androidon az UI-t ugy is atalakithatod, hogy meg rootolnod sem kell a keszuleked.

    Evek ota azt halljuk, hogy az iOS azert jo, mert mukodik es egyszeru es felhasznalobarat es biztonsagos. Es ez igaz is. De akkor miert modositgatnad?
  • sanyicks #15
    szerintem tvájszeszaméjzing lesz az előzőnél, de van egy sanda gyanúm revolúsöneri is lesz egyben :D
  • kvp #14
    A microsoft innen meritette az otletet az uj csempes gui-hoz:

    Mig az apple ugy latszik innen: