MTI

Megújul az ECDL

Rugalmasabb lesz és tartalmilag bővül a digitális írástudás nemzetközi tanúsítványa, az ECDL ez év őszétől - közölte a vizsga magyarországi működtetője, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

A megújuló ECDL célja, hogy lépést tartson a technológiai és munkaerő-piaci változásokkal. Éppen ezért a rendszer még rugalmasabb lesz, még inkább megfelel az élethosszig tartó tanulás kívánalmainak, és tartalmilag is bővül - írták. A jövőben lehetővé válik, hogy a vizsgázók a számukra leginkább megfelelő, tanulmányaikhoz vagy munkájukhoz leginkább illő modulvizsgákkal szerezzék meg a nemzetközi tanúsítványt. Magyarországon az ECDL-hez négy kötelező és három szabadon választható modul követelményeit kell teljesíteni. A választható modulok listája ősztől további elemekkel - a többi között az elektronikus aláírással - bővül.

Az ECDL 1996-os indulása óta több mint száz országban 13 millió embernek nyújtotta a digitális írástudás nemzetközileg széles körben elismert tanúsítványát. Magyarországon több mint 430 ezren tettek ECDL vizsgát a mintegy 350 akkreditált vizsgaközpont valamelyikében. Az ECDL vizsgarendszer magyarországi felelőse és nemzetközi minőségi szabványok szerinti működtetője a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #1
    Oktatnak majd már alternatív oprendszereket is és nem csak az Office csomagot meg az xp-t?